More

  SINGURA ROMÂNCĂ ce va ajunge pe MARTE

  9

  Ambițiosul proiect Mars One, care își propune formarea unei colonii umane pe Planeta Roșie, a ajuns într-o etapă avansată a selecției candidaților. Printre participanții aleși se numără și o româncă.

  Manuela Kapiliotou are 54 de ani şi locuieşte de 20 de ani în Cipru. Ea a trecut în etapa a doua de selecţie în cadrul proiectului Mars One și afirmă că vizitarea unei alte planete este un vis vechi de-al ei.

  “Ar fi cel mai frumos mod, prin care mi-aş putea încheia viaţă, aş rămâne în istorie”, a declarat Manuela pentru știrileprotv.ro.

  În urma ei, Manuela va lăsa în urmă doi băieți, de 16 şi 19 ani.

  “Eu nu le-aş spune nu dacă ei ar avea un vis şi ar vrea să-l urmeze .Vreau să fac ceva care să rămână, să dureze, să între în istorie. Printre primii oameni care au călcat pe Marte… gândeşte-te, să mergi pe altă planetă, să călătoreşti, să rămâi, să trăieşti până la sfârşitul vieţii.”, a spus românca.

  Misiunea Mars One va include doar o călătorie cu sens unic, Pământ – Marte, fără posibilitatea de reîntoarcere pe Terra.

  La finalul selecției vor rămâne numai 40 de persoane. Aceştia vor fi pregătiţi în mod specific ani de zile. Nu doar pentru zbor şi aterizare, ci și pentru a supraviețui pe Planeta Roșie.

  Primul zbor este prevăzut pentru anul 2022 şi va purta pe Marte 4 din cele 40 de persoane selecţionate. După alţi doi ani, dacă totul merge bine, alte 4 se vor îmbarca în zborul fără întoarcere.

  Manuela a fost aleasă dintre 200.000 de doritori înscrişi. “Prima dată tot timpul e greu, dar dacă o să ajungem pe Marte, o să ziceţi ‘Uau! Chiar au ajuns!'”, a declarat ea.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE