More

  Slabesti 14 kilograme, in timp record, mancand!

  6

  Dieta South Beach este unua dintre cele mai bune diete, deoarece iti permite sa consumi glucide si grasimi. In ciuda numelui fascinant, aceasta dieta implica un anumit grad de determinare si auto control.

  Pe parcursul acestei diete se pune accentul pe un regim alimentar echilibrat, plin de legume, cereale, carne slaba si mai tarziu fructe.

  Potrivit autorului acestei diete, Agatston, se pot pierde in jur de 8-14 kilograme. Acest lucru nu se realizeaza datorita unui consum scazut de calorii, ci mai degraba prin eliminarea glucidelor simple si inlocuirea lor cu alegeri mai bune.

  Fazele dietei South Beach

  Dieta South Beach are 3 faze. In timpul primei faze nu este permis consumul de gluzide, fructe si zahar.

  Dupa 14 zile urmeaza faza a doua a dietei, in cadrul careia se reintroduc treptat in alimentatie unele glucide, cum ar fi boabele intregi. Faza a doua continua pana cand ati atind greutatea dorita.

  Cea de-a treia etapa se desfasoara pe tot parcursul vietii si implica schimbarea stilului de viata, si abordarea unui meniu sanatos zi de zi.

  Acest plan in trei faze, a fost conceput de Dr. cardiolog Arthur Agatston, in primul rand pentru a permite pacientilor sai, bolnavi de inima, sa slabeasca sanatos si sa se mentina pe o perioada lunga de timp. Desi in prima faza nu sunt eliminate glucidele complet, asta nu inseamna ca se pot consuma cantitati nelimitate de glucide. Renuntarea la glucide este folosita in general pentru a declansa procesul de slabire.

  Dr. Agatston considera ca glucidele sunt necesare intr-o dieta pe ermen lung. In loc sa taie toate glucidele din alimentatie, se prefera o impartirea lor in glucide “bune” si “rele”.

  Faza a treia a regimului este mai permisiva, dar se concentreaza in continuare pe consumul de alimente cu inice glicemic mic.

  Pe parcursul acestui regim se vor lua 3 mese principale si 2 gustari.

  Alimente permise in cele trei faze

  In faza 1 aveti voie sa consumati carne de peste, pui, curcan, vita(parti fara grasime, muschi) si fructe de mare; legume la discretie, branza(cu continut scazut de grasime), oua, nuci, salate cu ulei de masline.

  Nu aveti voie sa consumati dulciuri,paine, fainoase, orez,cartofi, cereale, fasole uscata, mazare, bauturi alcoolice, nici macar fructe.

  In faza a doua puteti reintroduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise in prima faza, cum ar fi: painea, pastele. cartofii, orezul, cerealele si bineinteles fructele. Ba chiar aveti voie sa consumati si ciocolata, dar aveti grija nu consumati toate aceste produse odata.

  In faza a treia veti consuma mancaruri normale, in portii normale, fara excese.

  Avantajul acestei diete este ca, daca cumva ati facut excese in faza a doua de exemplu, puteti relua cu usurinta faza 1 pentru cateva zile sa dati jos kg acumulate.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE