More


  Steven Spielberg, pe primul loc în topul Forbes al celor mai influente celebrităţi

  - Advertisement -

  4

  Cineastul Steven Spielberg se situează pe primul loc în topul Forbes pe 2014 al celor mai influente celebrităţi din Statele Unite ale Americii, surclasând-o pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey, informează Reuters.

  Influenţa lui Spielberg a crescut considerabil după cel mai recent film al său, “Lincoln”, care în 2013 a primit 12 nominalizări la Oscar – inclusiv pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun regizor – obţinând încasări de 275 de milioane de dolari la nivel mondial.

  Conform publicaţiei Forbes, 47% dintre persoanele care au participat la sondaj, în vederea realizării clasamentului – dat publicităţii miercuri -, îl consideră pe regizorul american, în vârstă de 67 de ani, o persoană influentă.

  “Scorul de «influenţă» al unei celebrităţi îl reprezintă modul în care o anumită persoană este percepută, din punctul de vedere al influenţării publicului şi al semenilor”, a declarat Gerry Philpott, preşedinte al E-Poll Market Research, care a efectuat sondajul pentru Forbes.

  Oprah Winfrey, în vârstă de 59 de ani, care anul trecut se situa pe locul întâi cu 49 %, ocupă locul secund în 2014, cu un grad de influenţă de 45 % în rândul oamenilor – scădere pe care Forbes o motivează prin retragerea sa din lumina reflectoarelor, pentru a se ocupa de postul de televiziune prin cablu OWN pe care îl deţine.

  Într-un clasament dominat în 2014 de regizori de film, George Lucas, creatorul seriei “Războiul stelelor”, se situează pe locul al treilea, deşi, în ultimii ani, nu a fost foarte prezent în viaţa publică. În octombrie 2012, acesta şi-a vândut compania Lucasfilm către casa de producţie Walt Disney pentru suma de 4,5 miliarde de dolari.

  Locul al patrulea este ocupat de regizorul Ron Howard (“Rush: Rivalitate şi adrenalină”, 2013), iar cineastul Martin Scorsese se situează pe locul al cincilea. Cel mai recent film al acestuia “Lupul de pe Wall Street” este printre favoritele în cursa pentru Oscar, Leonardo DiCaprio câştigând Globul de Aur anul acesta pentru cel mai bun actor principal într-un film de comedie/ musical, în rolul speculantului financiar John Belfort.

  Topul este completat de doctorul nutriţionist Mehmet Oz (locul şase), de jurnalista Barbara Walters (locul şapte), de solistul formaţiei U2 Bono (locul opt), scriitorul de benzi desenate Stan Lee (locul nouă) şi de comentatorul politic Rush Limbaugh (locul zece).

  Sondajul efectuat de E-Poll Market Research a fost efectuat luând în calcul 6.600 de celebrităţi, evaluate în funcţie de 46 de trăsături de personalitate.

  Revista Forbes nu a precizat numărul persoanelor care au participat la sondaj.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare