More


  Toate spitalele din Sălaj, luate la puricat la capitolul curățenie

  - Advertisement -

  3

  Toate cele patru unităţi spitaliceşti din judeţul Sălaj vor fi verificate, din nou, timp de trei luni, începând din 1 martie, de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în urma dispoziției emise de Ministerul Sănătăţii privind o serie de controale la capitolul curăţenie.

  Măsura a fost luată în urma cazurilor semnalate de presă, în special la Satu Mare, privind condiţiile igienico-sanitare precare din unele unităţi sanitare. Primii vizaţi de eventualele sancţiuni, dacă vor fi găsite nereguli, sunt managerii spitalelor. Controalele se vor încheia în 31 mai, iar rezultatele vor fi făcute publice la sfârşitul lunii iunie.

  Potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, există minime reguli de igienă care nu sunt respectate în multe din spitalele publice din ţară şi managerii trebuie trași la răspundere. ”Dacă ştim că banii nu sunt suficienţi pentru a schimba radical situaţia din sistem, foarte multe alte elemente ţin de management, de gospodărire. Condiţiile igienico-sanitare. Faptul că nu se mătură, nu se spală, sunt gândaci, nu înseamnă că nu sunt bani, dar să faci lucruri elementare poţi. Drept urmare, am dispus ca, trei luni de zile, inspecţia sanitară de stat să intre în toate spitalele publice din România şi să îi împingă pe manageri. Probabil aşa vor înţelege şi ei că au responsabilităţi foarte mari, nu le trebuie bani mulţi pentru asta. Ca să dai cu mopul, cu apă, nu cred că ai nevoie de averi”, a declarat Nicolăescu.

  În ceea ce privește județul Sălaj, ultima acţiune de control desfăşurată de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj în unităţile spitaliceşti a avut loc la începutul lunii decembrie 2013. Atunci controalele au vizat conformitatea unităţilor de transfuzie sanguină şi supravegherea şi controlul infecţiilor nosocomiale. Pentru neregulile constatate au fost date opt avertismente și s-a stabilit un termen pentru remedierea acestora.

  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare