More

  Zece ani, pana la dovada vietii extraterestre

  6

  Cercetatorii sunt de parere ca descoperirea Terrei 2.0, o planeta foarte asemanatoare cu a noastra, este doar o problema de timp.

  Dr Franck. Marchis, de la institutul SETI, are si o data pentru acest eveniment. El este de parere ca vom gasi o planeta ca a noastra pana in 2024, informeaza Daily Mail.

  Marchis isi bazeaza predictia pe descoperiri tehnologice recente, care le-au permis cercetatorilor sa fotografieze stele si planete aflate la 63 de ani lumina dinstant de Terra.

  Proiectul, numit Gemini Planet Imager, a fotografiat, in urma cu o saptamana, o planeta veche de 10 milioane de ani, numita Beta Pictorus b, aflata la 435 de mii de miliarde de kilometri departare.

  Gemini Planet Imager este cel mai avansat instrument pentru cautarea planetelor, construit in Chile.

  “Chiar si aceste prime imagini sunt de 10 ori mai bune decat generatia anterioara de echipamente”, a declarat Bruce Macintosh, coordonatorul echipei care a construit instrumentul.

  “Spre deosebire de telescopul Kepler, care detecta tranzitia planetei in jurul unei stele, Gemini Planet Imager permite vizualizarea directa a planetei.”

  Recent, cercetatorii scotieni au anuntat ca planetele de marimea Terrei ar putea sustine viata la o distanta de 10 ori mai mare de o stea, decat se credea pana acum.

  “Imaginati-va, intr-o zi vom putea vedea efectele anotimpurilor pe acele planete si vom putea vedea daca exista o biosfera”, a declarat profesorul Marchis.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE