More

  Am căzut de acord cu Ponta asupra propunerii lui Iohannis şi a schimbărilor din Guvern

  crin-antonescu

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul. “Am vorbit cu primul-ministru, i-am adus la cunoştinţă propunerile noastre, domnia-sa mi-a spus că nu are niciun fel de obiecţiuni, a salutat chiar propunerile făcute, în principal cea care îl vizează pe Klaus Iohannis. Nu am spus ieri acest lucru pentru că nu era normal să spun eu înaintea primului-ministru. Primul-ministrul şi-a făcut între timp publică decizia(…) Nu pot şi nu o voi face niciodată să vorbesc eu în numele Guvernului şi domnul Ponta în numele PNL. Bineînţeles că i-am comunicat premierului termenii discuţiei care urmează să se poarte la noi (la reuniunea PNL de vineri, n.r.), bineînţeles că i-am comunicat că este posibil să aibă loc o schimbare mai amplă, un număr de mai mulţi miniştri, bineînţeles că i-am comunicat şi numele care se conturau, dar nu a vorbit nici dânsul public înainte ca noi să ne luăm decizia”, a declarat Antonescu, la Digi 24.

  El a menţionat că probabil duminică după-amiază, după ce Victor Ponta va reveni în ţară, este posibilă o discuţie pe marginea detaliilor privind remanierea, respectiv pe proceduri şi calendar. Liderul PNL a mai precizat că raporturile liberalilor în chestiunea schimbării unor miniştri sunt cu premierul şi nu cu PSD. “PNL are dreptul la aceşti miniştri prin înţelegerile politice şi acordul politic. Este normal ca primul-ministru să fie consultat şi cădem de acord asupra acestor propuneri, ceea ce s-a întâmplat. Ce spun deci alţi colegi, altfel cu deplin drept la opinie despre aceste chestiuni, nu e de luat în calcul din punctul meu de vedere şi în această privinţă”, a mai menţionat Antonescu, după ce a fost întrebat cum vede declaraţiile unor reprezentanţi ai PSD în subiectul nominalizării lui Iohannis.

  Antonescu a mai precizat că PNL nu a cerut schimbarea vreunei legi în favoarea edilului Sibiului. “Noi nu am făcut nişte propuneri împotriva PSD, nu le-am făcut – cum am văzut interpretarea- să-l încolţim pe premier, să-l punem în situaţie încurcată. Am făcut nişte propuneri cu toată buna credinţă(…) Deci nu e vorba de vreun război PNL –PSD, iar vocile din PSD care se pronunţă, se pronunţă în legătură cu chestiunea care nu a fost pusă. Se pronunţă ca să spun aşa, preventiv, şi din acest motiv nu le iau în acest moment în discuţie”, a mai menţionat preşedintele PNL.

  Antonescu a mai precizat că prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis “nu este un om care s-a înghesuit să vină la ciolan” şi nu a fost uşor de convins să-şi asume o poziţie în Guvern. Totodată, el a menţionat că “asigurări absolute nu există” şi nimeni din USL nu ştie “cât va dura acest guvern”, însă semnalul dat de PNL prin nominalizarea lui Iohannis este aceea să se doreşte menţinerea actualei guvernări până în 2016, “când e sorocul natural”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE