More


  Asistaţii social, scoşi la muncă

  - Advertisement -

  clsm

  Consilierii locali sătmăreni au dat dovadă de operativitate maximă la dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de ieri. Iniţial, aceasta cuprindea 20 de puncte, plus Diversele, însă la propunerea viceprimarului Radu Roca, au fost scoase proiectele privind participarea municipiului Satu Mare ca şi membru fondator în Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială “Oraşe europene de graniţă”, încheierea unui contract de consultanţă fiscală, respectiv organizarea concursului pentru postul de manager al Teatrului de Nord Satu Mare.

  Asistaţii social, supravegheaţi de poliţiştii locali
  La primul punct, consilierii locali au aprobat cererile depuse de nouă sătmăreni care au solicitat reducere cu 50% la plata impozitului pe clădiri şi impozitului pe terenuri. De asemenea, a fost aprobată actualizarea planului de analiză şi acoperire a riscurilor în municipiul Satu Mare. Consilierii au mai aprobat Planul de acţiuni şi de lucrări de interes local pe anul 2014, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social. Asistaţii social apţi de muncă vor lucra în folosul comunităţii în zilele de marţi, miercuri şi joi ale săptămânii, în intervalul orar 9.00 – 14.00. Desemnarea locurile în care asistaţii social îşi vor desfăşura activitatea, precum şi evaluarea calitativă a lucrărilor efectuate se vor realiza de către Serviciul Administrarea Domeniului Public. Efectuarea pontajului zilnic şi comunicarea numărului de beneficiari prezenţi, pentru a putea realiza lucrările planificate, se vor efectua de către Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS). Supravegherea asistaţilor pe toată durata desfăşurării muncii în folosul comunităţii se va efectua de către Poliţia Locală Satu Mare. Tabelul cuprinzând persoanele care urmează să efectueze orele de muncă în folosul comunităţii, precum şi cel cuprinzând beneficiarii de ajutor social, vor fi afişate la sediul SPAS Satu Mare.

  Burse pentru elevii sătmăreni
  Consilierii locali au aprobat acordarea a 651 burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Satu Mare. Este vorba de 20 burse de performanţă, în cuantum de 50 lei, 91 burse de merit în cuantum de 20 lei, 90 burse de studiu în cuantum de 20 lei, 450 burse de ajutor social în cuantum de 30 lei. Bursele se acordă în fiecare an şcolar, pe perioada cursurilor şcolare, în funcţie de frecvenţă, excepţie făcând bursele de ajutor social ce se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare.

  În continuare, consilierii au mai aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul sediu al RAR Satu Mare, pe Drumul Naţional 19, la ieşirea spre Carei, asocierea între municipiul Satu Mare şi Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, statul de funcţii al Direcţiei de Evidenţă a Persoanei Satu Mare, respectiv regulamentele pentru evaluarea managementului la Filarmonică şi la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu. Primarul Dorel Coica a fost mandatat să voteze în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare aderarea comunelor Cămărzana şi Gherţa Mică la asociaţie. Ionuţ Bujor a fost numit în Consiliul de Administraţie al Apaserv SA. De asemenea, Apaserv SA a primit aprobare să deschidă noi puncte de lucru în comunele Crucişor, Medieşu Aurit, Săcăşeni, Beltiug şi Turţ. Capitalul social al Apaserv SA, în valoare de 6,91 milioane lei, a fost majorat cu 2.000 lei, reprezentând aportul comunelor Cămârzana şi Gherţa Mică.

  Discuţii foarte diverse la Diverse
  Pe cât de operativi au fost consilierii locali la aprobarea proiectelor de hotărâre, acestea fiind epuizate în circa 20 de minute, pe atât de mult au discutat la punctul Diverse, respectiv aproape 40 de minute. Consilierul democrat-liberal Cosmin Raţiu a ridicat problema evacuării sediului PDL, a închiderii Grădiniţei Mondiala şi a străzii Tineretului, care nu este asfaltată. Consilierul Nits Janos a ridicat problema centurii şi a celui de-al treilea pod. Fostul senator Tiberiu Gunthner a reclamat faptul că Primăria Satu Mare refuză de aproape un an să-i achite circa 60.000 lei, reprezentând contravaloarea unui studiu realizat de firma sa. Arhitectul şef al municipiului Satu Mare, Alexandra Başa, l-a contrazis, arătând că firma fostului senator nu s-a achitat de toate obligaţiile prevăzute în contract, cum ar fi obţinerea unor avize. La final, consilierul local Szocs Peter a cerut să se ia măsuri pentru ca punctul Diverse al şedinţelor Consiliului Local Satu Mare să nu devină o adevărată dezbatere publică, discuţie care să dureze mai mult decât şedinţa în sine.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img