More


  Ce să mănânci înainte de a face sport

  - Advertisement -

  1

  Ai nevoie de energie pentru orice antrenament. Noi îţi spunem ce ar fi bine să mănânci îaninte de a merge la sală.

  Aşa cum nu poţi să conduci o maşină fără combustibil sau să foloseşti telefonul fără să-l încarci, nu poţi nici să te antrenezi eficient fără energie. Când faci exerciţii, vei arde acelaşi număr de calorii şi dacă mănânci şi dacă nu. Diferenţa este că, pe stomacul gol, un procent semnificativ din caloriile arse provine din proteine, inclusiv din masa musculară, care astfel se va diminua. De altfel, studiile au arătat că atunci când faci efort fără să mănânci, pierderea de azot din proteine este de două ori mai mare decât atunci când iei o gustare înainte.

  Pentru a evita crampele, este bine să mănânci cu o ora înainte de antrenament, dacă este vorba de o gustare, cu două ore pentru o masă medie şi cu trei – patru ore înainte în cazul unei mese complete. Regula de bază este să consumi alimente bogate în carbohidraţi şi proteine şi cu un conţinut scăzut de grăsimi.

  Carbohidraţii sunt principala sursă de glicogen, substanţă ce accelerează arderea grăsimilor. Printre alimentele cu o concentraţie mare de carbohidraţi se găsesc fulgii de ovăz, albuşul de ou, pâinea din făină integrală, cartofii dulci, fasolea neagră, pastele din făină integrală, orezul brun, sparanghelul, merele, perele, smochinele, stafidele, nucile sau alunele caju.

  Proteinele consumate înainte de antrenament îţi „hrănesc” muşchii şi previn vătămarea acestora. Le găseşti în alimente precum: soia, brânză de vaci degresată, iaurt dietetic, brânză tofu, ton, sardine, somon, piept de pui sau de curcan, alune de pământ. De asemenea, laptele conţine tot ce ai nevoie înainte de exerciţiile fizice: carbohidraţi sub formă de lactoză, proteine (cazeină, zer) şi electroliţi (sodiu, potasiu).

  Nu uita să te hidratezi corespunzător înainte, în timpul, şi după antrenament!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare