More

  Cioaca, liber de azi? Surpriza de proportii in dosarul Elodia

  1

  Cioaca ar putea fi din nou liber! Fostul politist apare astazi in instanta, pentru prima data de la intrarea in vigoare a noului Cod Penal si a noului Cod de Procedura Penala. Tot marti va fi audiat si un detinut care sustine ca a ucis-o pe Elodia.

  Aflat de mai bine de un an in arest preventiv, Cristian Cioaca se va prezenta din nou in fata instantei. In mod normal, astazi ar trebuie sa se consume ultimele audieri de martori.

  Asta mai ales pentru ca, potrivit noului Cod penal, el nu mai poate influenta martori sau probe, existand sanse ca judecatorii sa hotarasca judecarea fostului politist in stare de stare de libertate.

  Asta nu e tot! Tot astazi, ar trebuie sa aiba loc audierea unui detinut care sustine ca a ucis-o pe Elodia Ghinescu si ca poate aduce in fata instantei obiecte ale avocatei, in vederea expertizarii.

  Este vorba despre Nicu Parleteanu, aflat inchis in Penitenciarul Giurgiu. “Imprejurarea noua este ca la dosarul clientului meu, un detinut, Nicu Parleteanu, a depus un document in care acesta spune ca detine bunuri ale Elodiei care pot fi expertizate. Asadar, se impune lamurirea oricarui aspect rezonabil care priveste legatura cu cauza noastra. Ce altceva sa fie mai rezonabil decat atunci cand vine o persoana si spune: ‘Eu sunt (n.r. – autorul), pot sa-ti aduc obiectele (n.r. – victimei)!’?!… E obligatoriu ca toate persoanele care au cunostinta de savarsirea unei infractiuni sa informeze organele judiciare si acestea sa lamureasca veridicitatea sub toate aspectele“, a declarat avocata lui Cioaca, Maria Vasii, pentru ziarul RING.

  E in arest preventiv de 432 de zile

  Acuzat ca a ucis-o pe Elodia Ghinescu, Cristian Cioaca se afla in arest preventiv de 432 de zile. Mai precis, din data de 5 decembrie 2012. Politistul este incarcerat in Penitenciarul Colibasi din judetul Arges, unde a fost mutat din 30 ianuarie 2013. Pe 2 iulie 2013, fostul politist a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. Astfel, Cioaca ar putea executa 22 de ani in spatele gratiilor, din care se scade perioada petrecuta in arest preventiv.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE