„Jandarmeria – partener de dialog social”Organizatorii de jocuri și competiții sportive din Sălaj, băgați în ședință de jandarmi

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj a avut loc, azi, o întâlnire înaintea reluării sezonului competiţional 2013/2014 cu organizatorii de jocuri şi competiţii sportive, cu responsabilii de ordine şi siguranţă, precum şi cu reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi pe linia prevenirii şi combaterii violenţei în sport din judeţul Sălaj. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, a cărei a doua etapă se află în derulare, sub denumirea „Jandarmeria – partener de dialog social”.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai IPJ Sălaj, ISU Sălaj, ai Poliţiei Locale, ai Direcţiei pentru Tineret şi Sport Sălaj, dar și reprezentanţi ai firmelor de pază şi protecţie cu atribuţii în domeniu şi responsabilii de ordine şi siguranţă de la cluburile sportive.

În cadrul şedinţei s-au prezentat aspecte de interes privind asigurarea ordinii publice cu ocazia manifestărilor sportive organizate în turul competiţional, neajunsuri şi greutăţi întâmpinate, precum şi vulnerabilităţi ce pot surveni în returul sezonului competiţional pe linia asigurării ordinii publice în incinta arenelor sportive dar şi în imediata vecinătate, verificarea arenelor sportive şi stabilirea gradului de risc al competiţiilor sportive.

De asemenea, s-au pus în dezbatere probleme referitoare la respectarea prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, asigurarea siguranţei spectatorilor în incinta arenelor sportive, obligaţiile ce revin organizatorilor, condiţiile de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească arenele sportive, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă cu ocazia desfăşurarii competiţiilor sportive.
Iulian Duma

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts