More  Miron Mitrea: Victor Ponta ar trebui să fie candidatul PSD la Preşedinţie

  - Advertisement -

  ponta

  Miron Mitrea a declarat, vineri, că, din punct de vedere istoric şi ca un principiu al partidului, preşedintele PSD a fost şi ar trebui să fie în continuare candidatul la alegerile prezidenţiale, astfel că Victor Ponta ar trebui să fie prezidenţiabilul PSD.

  Întrebat dacă va fi Victor Ponta candidatul PSD la prezidenţiale în acest an, Mitrea a arătat: “Asta este o decizie care nu este luată, este posibil ca Victor Ponta să candideze, ştiu că el nu îşi doreşte în acest moment acest lucru, ştiţi că este foarte complicat într-un partid aşa mare, lumea crede că dacă eşti preşedinte faci ce vrei, sigur în anumite domenii chestiile acestea sunt delicate. Eu încă nu am văzut ca la PSD de exemplu altcineva decât preşedintele partidului să fie candidatul la prezidenţiale. Deci eu mă aştept în urma acestui principiu şi din punct de vedere istoric să fie Victor Ponta”.

  Referitor la anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu de înfiinţare a unui nou partid, Mitrea a arătat că “sunt multe partide pe piaţă” şi că “Tăriceanu este un om cu experienţă politică”. “Nu am înţeles foarte bine ce a vrut să facă, şi el ştie mai bine decât mine care este situaţia din PNL şi de ce face aşa. Înţeleg că are ceva sprijin. Nu îmi dau seama cât de mare este sprijinul acesta, dar e foarte greu să-l analizez după două trei zile. Dacă va face un partid mai consistent va fi interesant să intrăm în negocieri cu el, dacă nu, nu”, a spus Mitrea, la instanţa supremă, unde a venit pentru judecarea dosarului în care este acuzat de fapte de corupţie Întrebat dacă Tăriceanu are şanse la prezidenţiale, Mitrea a arătat că “şanse are toată lumea şi va câştiga candidatul PSD”.

  Întrebat dacă Oprescu reprezintă o soluţie discutată în PSD pentru prezidenţiale, Miron Mitrea a arătat: “Domnul Oprescu este o variantă întotdeauna şi va fi pentru că este o personalitate care în general atunci când vrea să facă ceva face, dacă va voi să candideze va candida, dacă va fi în turul doi cu candidatul PSD din păcate va fi prima oară în viaţa mea când nu o să pot să-l susţin. Dacă va fi în turul doi cu orice alt candidat va avea sprijinul meu şi sunt convins că şi din partea PSD. Dar pentru că candidatul PSD va intra sigur în turul doi, cred că anul acesta nu o să pot să-l susţin pe prietenul meu Sorin Oprescu pentru că eu sunt în PSD”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts