More


  Peste 300.000 de case din Marea Britanie şi Irlanda au rămas fără electricitate din cauza intemperiilor

  - Advertisement -

  3

  Peste 300.000 de locuinţe au rămas miercuri fără curent electric, în Marea Britanie şi Irlanda, din cauza intemperiilor care au determinat închiderea şcolilor în mai multe regiuni şi anularea a zeci de zboruri în ambele state, relatează Belfast Telegraph şi BBC News online.

  În Marea Britanie, unde rafalele de vânt puternice nu încetează din noiembrie 2013, fără energie electrică au rămas aproximativ 75.000 de locuinţe, 52.000 dintre acestea aflându-se în Ţara Galilor.

  În regiune, pentru a face faţă intemperiilor, au mobilizaţi peste 1.000 de militari.

  Potrivit postului de televiziune Sky News, daunele materiale provocate de intemperii ar putea depăşi un miliard de lire sterline (aproximativ 1 miliard 200.000 de auro).

  Totuşi, în Irlanda situaţia este mai gravă. Acolo din cauza ploilor abundente şi a rafalelor de vânt foarte puternice, care ating o viteză de până la 177 de kilometri pe oră, fără curent electric au rămas peste 260,000 de case.

  Aceasta este cea mai gravă pană de curent electric din Irlanda în ultimii 15 ani.

  Printre cele mai afectate localităţi se numără Cork, Kerry şi Clare. În Kilkenny şi Limerick locuitorii au fost rugaţi să nu iasă din case.

  Cod roşu a fost emis în comitatele Leinster, Munster şi Connacht.

  “Furtunile de astăzi (miercuri) au cauzat daune materiale semnificative. Încercăm să găsim o soluţie pentru această situaţie”, a declarat Jerry O’Sullivan, reprezentantul companiei de furnizare a energiei electrice Power supplier ESB Networks.

  Din cauza rafalelor de vânt care au doborât la pământ arbori, zeci de drumuri au rămas blocate pe întregul teritoriu al ţării, iar transportul public a fost perturbat, potrivit cotidianului The Irish Times.

  Traficul feroviar şi cel aerian, de asemenea, au fost afectate. Astfel, trenurile din Dublin ajung cu mari întârzieri, iar aeroporturile din Cork şi Shannon au fost închise. De asemenea, mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul din Dublin.

  Potrivit serviciilor meteorologice locale, în weekend situaţia ar putea să se agraveze, din cauza unor noi furtun  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare