More

  PSD sărbătorește 4 ani de mandat al lui Victor Ponta în fruntea partidului

  ponta

  Liderii PSD din toată țara s-au adunat ieri la București pentru a sărbători 4 ani de când Victor Ponta este președinte al partidului. Perioadă în care, social-democrații au ieșit din opoziție, au ajuns la guvernare, au dat premierul țării și sunt pe cale de a pune capăt regimului Băsescu. Deși au apărut fricțiuni în cadrul USL, PSD este pregătit să ofere un candidat la prezidențiale și chiar să câștige fotoliul de la Cotroceni.

  Acest lucru, după 10 ani de regim autoritar instaurat de Traian Băsescu. Ultimul președinte pe care l-a dat PSD a fost Ion Iliescu, în perioada 2001-2004. La această întâlnire, care a avut loc la un restaurant aparținând primarului PSD, s-a făcut un bilanț al celor 4 ani ani de politică PSD sub conducerea actualului prim-ministru al țării, Victor Ponta. Prezenți au fost președintele Victor Ponta, președintele executive, Liviu Dragnea, toți vicepreședinții, toți liderii de organizații județene, printre care și președintele organizației PSD Satu Mare, Mircea Govor.

  O întâlnire prietenească
  “Este o întâlnire prietenească, care nu are nicio legătură cu chestiunile care se discută astăzi în USL. Această întâlnire este stabilită cu mult timp în urmă de a exista neînțelegeri în cadrul USL.

  Deci nu este o întâlnire în care se pregătește vreo decizie, ci este o foarte bună ocazie de a socializa și de a discuta, în cadrul echipei, și chestiuni legate de unele problemele din județe și aici mă refer, în primul rând, la vânătoarea care se desfășoară astăzi în unele instituții de sorginte băsistă împotriva aleșilor locali”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

  Pe lângă felicitările reciproce făcute în rândurile social-democrații, care au motive să sărbătorească patru ani de victorii ( alegerile locale, alegerile parlamentare), liderii partidului au discutat, potrivit surselor noastre și despre situația din USL. În continuare PSD așteaptă întoarcerea în Guvern a fiului risipitor al USL, PNL-ul, care în ultima perioadă a dat dovadă nu numai de totală lipsă de înțelepciune, ci și de orgolii și interese pur personale.

  Dragnea: Îi așteptăm cu drag pe liberali
  “Îi așteptăm pe liberali cu drag să vină în Guvern, doi, trei, patru, care sunt cei de la PNL care vor să vină, pe pozitiile pe care le-au solicitat. Faptul că se uită și la capra vecinului este de neînțeles și aici putem să vorbim despre pretexte. Și-au dorit vicepremier la Interne, suntem de acord, rocada între miniștri, intre ministere, suntem de acord și cu asta. Faptul că nu se dorește încă un vicepremier, motivând că PC este un partid mai mic decât PNL, nu stă în picioare. Asta, în general, o spun cei care nu au fost de la începuturile USL. USL nu s-a constituit pe principiul care este mai mare. Nu a contat că PSD era de două ori mai mare decât PNL și am mers pe paritate și la locale, și la parlamentare, și în Guvern. S-a mers pe un tratament cât de cât egal și echilibrat”, a declarat Dragnea, joi, inaintea întâlnirii din PSD.

  Liderii PSD au discutat și despre posibilitatea ca PNL să iasă de la guvernare. În asemenea condiții, social-democrații pregătesc un govern alternative, format din membrii USD (PSD, PC și UNPR), iar posturile vacantate de liberali vor fi ocupate de actualii membri ai Guvernului.
  Marius Oproiu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE