More  Puteţi vedea pasărea din imagine?

  - Advertisement -

  2

  În această fotografie se află ascunsă o pasăre rar întâlnită. Este o adevărată maestră în arta camuflajului, iar acest „talent” îi asigură supravieţuirea.

  Este aproape imposibil să vedeţi pasărea din imagine. Este un caprimulg, pasăre celebră pentru modul în care se poate camufla.

  Martin Stevens spune că tehnica aceasta a comuflajului este esenţială pentru supravieţuire, de aceea multe specii sunt experte în domeniu.  Deocamdată însă, oamenii ştiu puţine despre mecanismul care îi împiedică pe prădători să vadă prada.

  Martin Stevens şi cercetătorii de la Universitatea Exeter şi de la Universitatea Cambridge au folosit mai multe poze cu acest caprimulg, ca să vadă în ce măsură reuşesc oamenii să observe obiectele ascunse pe fundal.

  Camuflajul este folosit de mult timp în armată, fiind util atât pentru ascunderea soldaţilor, cât şi a obiectelor masive, cum sunt tancurile.

  În cazul caprimulgului, faptul că se contopeşte total cu fundalul îi asigură supravieţuirea şi reproducerea. Această pasăre îşi depune ouăle direct pe sol, prin urmare este esenţial să aleagă locul perfect, astfel încât să nu fie văzută.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0