More

    Ţara în care benzina şi motorina este GRATUITĂ

    1

    România este la mijlocul unui clasament global al preţurilor la benzină şi pe ultimul loc în Europa, dar efortul financiar pentru a cumpăra acel litru de benzină plasează piaţa locală pe locul 8 în lume în compania unor state precum Pakistan sau India.

    Jumătate din preţul car­bu­ranţilor se duce la bugetul de stat, iar din aprilie, după adăugarea celor 7 cenţi pe litru, românii vor asista la o creştere a preţurilor de aproape 7%, iar cel mai scump sortiment de benzină va ajunge la 7 lei pe litru. Atunci România va avea benzina mai scumpă decât Luxemburgul. Diferenţa? În Luxemburg se câştigă de peste 10 ori mai bine decât aici.

    „Viaţă, libertate şi goana după fericire. Ţările au diferite idei despre ce drepturi sunt considerate a fi inalienabile. În Europa de Vest, asistenţa medicală universală este nor­ma. În Norvegia cea plină de petrol, facul­tatea este gratuită. Venezuela este singurul caz în care benzina ieftină este considerată un drept prin naştere. La 4 cenţi galonul (0,01 cenţi litrul) este practic gratuită“, scriu jur­na­liştii de la Bloomberg în cel mai nou cla­sament „Pain at the Pump“ (Suferinţă la pompă) realizat.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE