More

  Traian Basescu face dezvaluiri despre eliberarea lui Gigi Becali

  8

  Traian Basescu a declarat, marti ca Ministerul Justitiei, condus de “varul premierului”, Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind gratierea lui George Becali.

  “Hai sa va arat ce insemana mincinosul”, a declarat Basescu la un post TV, referindu-se la premierul Victor Ponta.

  Seful statului a spus ca pe 13 ianuarie a primit o adresa de la Ministerul Justitiei in care ii erau transmise avizele negative pentru gratierea lui George Becali.

  Acesta este documentul. Deci var-su’, Cazanciuc, imi trimite ca nu este de accord, si var-su’ e si ministrul Justitiei. Ma indoiesc ca fiind o probema atat de importanta pentru premier – punerea in libertatea a lui Gigi Becali – nu a stiut ce mi-a trimis Ministerul Justitiei. Ce fel de om este acesta? Are un singur nume, dar nu il rostesc, pentru ca va amendeaza CNA“, a comentat Basescu.

  Presedintele a spus ca nu are rost sa mai discute pe acest subiect. “Am aviz negativ de la Ministerul Justitiei, dat de varul prin alianta al premierului. Iar el iese si spune ca l-ar pune in libertate. Cum etichetati un astfel de om?“, a spus Basescu.

  Ministrul Justitiei a primit o cerere de gratiere a lui Gigi Becali pe care o analizeaza daca o va trimite presedintelui cu aviz pozitiv sau negativ, anunta, pe 4 februarie, premierul Ponta, adaugand ca el, daca ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece gratierile trebuie gandite in “beneficiul societatii”.

  “Exista o cerere facuta la Ministerul Justitiei, ministrul Justitiei m-a informat si urmeaza sa ia o decizie. Eu cred ca….nu, nu pot sa spun. Daca as fi ministrul Justitiei, as propune presedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care apartine ministrului Justitiei”
  , spunea Ponta, intrebat daca este de acord cu gratierea lui Gigi Becali.

  El a precizat ca ministrul Justitiei este cel care poate decide daca inainteaza o astfel de cerere presedintelui tarii cu aviz pozitiv sau negativ si ca presedintele este cel care gratiaza.

  Finantatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE