Extrem de bogate în vitamine, minerale și substanțe nutritive, fructele şi legumele sunt preferatele nutriţioniştilor, consumul lor fiind recomandat pentru o dietă echilibrată.
Feellikecooking.ro recomandă trei salate perfecte pentru anotimpul rece, care îţi vor revigora organismul:
Salată de iarnă
O reţetă fresh, de o simplitate ieşită din comun, care te va umple de energie. Ingredientele sunt suficiente pentru 4-6 porţii.
Ingrediente:
3 grepfruturi roz, fără coajă şi sâmburi
seminţele de la o rodie
2 pere asiatice (pere măr)
3 linguriţe de miere, de calitate
6-8 frunze de mentă proaspătă
sare de mare
Mod de preparare:
Grepfrutul se desface în felii, se curăţă şi se pune într-un castron adânc. Se adaugă seminţele de rodie, perele, curăţate de cotoare şi tăiate felii subţiri, iar la final mierea.
Se amestecă uşor, se potriveşte de sare şi se ornează cu mentă.
Salată de grepfrut şi banane, cu sos dulce
Gata în doar 5 minute, salata de grepfrut şi banane scăldate în sos de miere este excelentă pentru micul dejun.
Ingrediente:
600 g pulpă de grepfrut rece, de la frigider
1 banană
1 lingură mentă proaspătă, mărunţită
1 lingură miere
zeama de la o jumătate de grepfrut
Mod de preparare:
Pulpa de grepfrut se pune într-un castron. Banana se curăţă, se taie felii şi se pune peste grepfrut.
Menta se amestecă bine cu mierea şi zeama de la o jumătate de grepfrut. Sucul se toarnă peste pulpa de grepfrut şi se amestecă. Salata se serveşte rece.
Este perfectă pentru micul dejun, graţie conţinutului ridicat de Vitamina C şi potasiu, necesare funcţionării organismului la capacitate maximă.
Salată de sfeclă şi nuci coapte
Brânza cu mucegai albastru are o aromă puternică şi poate fi folosită la prepararea diverselor sosuri. Iată, însă, o salată perfectă pentru anotimpul rece, de o combinaţie încântătoare.
Ingrediente:
12 sfecle medii, fierte sau coapte
80 g miez copt de nucă
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
4 linguri oţet de vin roşu
4 linguri ulei de nuci
sare
piper
brânză cu mucegai albastru, pentru servit
Mod de preparare:
Sfecla se curăţă, apoi se taie în cubuleţe de mărime potrivită. Se pune într-un castron şi se lasă să se odihnească 5 minute.
Între timp se pregăteşte o vinegretă din ulei, oţet, usturoi, sare şi piper după gust. La final se adaugă miezul de nucă şi se amestecă bine, să-şi împrumute aromele. Sosul se pune peste sfeclă şi se amestecă.
Salata se serveşte rece, cu brânză cu mucegai albastru.