More


  Un avion Boeing 767, aparţinând companiei Ethiopian Airlines, A FOST DETURNAT

  - Advertisement -

  1

  Un avion al companiei Ethiopian Airlines care se deplasa de la Addis Abeba către Roma a aterizat la Geneva, după ce ar fi fost deturnat, relatează luni BBC News Online. Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines a fost copilotul, au anunţat autorităţile elveţiene. Pasagerii avionului nu au ştiut că acesta a fost deturnat.

  UPDATE 10:30 – Pasagerii avionului etiopian nu au ştiut că acesta a fost deturnat

  Pasagerii avionului companiei Ethiopian Airlines nu au ştiut că aeronava lor a fost deturnată, ei crezând că au aterizat la Milano, au anunţat autorităţile elveţiene luni, într-o conferinţă de presă organizată pe aeroportul din Geneva, relatează site-ul 20min.ch.

  Pasagerii au înţeles că sunt la Geneva după ce au văzut inscripţia aeroportului.

  Autorităţile au anunţat că autorul deturnării a fost copilotul. Acesta nu a avut arme şi pur şi simplu a cerut ca avionul să aterizeze acolo unde voia. Bărbatul “are 30 de ani şi a cerut azil în Elveţia”, au precizat autorităţile, adăugând că acesta este în custodia poliţiei judiciare şi va fi interogat.

  Aeronava a fost escortată de două avioane de luptă pentru a ateriza.

  UPDATE: Autorul deturnării a fost copilotul

  Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba la Roma, a fost copilotul, iar acesta a fost arestat luni la Geneva, a anunţat purtătorul de cuvânt al aeroportului.

  Bărbatul, în vârstă de 31 de ani a afirmat că “se simte ameninţat” în ţara sa şi a cerut azil politic în Elveţia, potrivit lui Bertrand Stämpfli. El a declarat că a profitat de momentul în care comandantul a mers la toaletă pentru a se închide în cabină.

  UPDATE 09:00 – Poliţia elveţiană confirmă deturnarea avionului etiopian şi anunţă arestarea unei persoane

  Poliţia elveţiană a confirmat, luni, că un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa pe ruta Addis Abeba – Roma, a fost obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva după ce a fost deturnat, adăugând că unul dintre autorii deturnării a fost arestat, relatează BBC News Online.

  Poliţia din Geneva a confirmat că avionul, care avea la bord 200 de persoane, a aterizat neplanificat în oraşul elveţian la ora 06.00 (07.00 ora României). Nimeni nu a fost rănit, iar situaţia este “sub control”.

  Zborul 702 decolase din Addis Abeba la ora locală 00.30 (23.30 ora României) şi urma să ajungă la Roma la ora locală 04.40 (05.40 ora României).

  Potrivit informaţiilor publicate de cotidianul Tribune de Geneve, avionul a fost deturnat în timp ce se afla deasupra Sudanului.

  Pasagerii au început să iasă din avion în jurul orei locale 08.00 (09.00 ora României), ei fiind înconjuraţi de zeci de poliţişti, potrivit Tribune de Geneve.

  Motivele deturnării nu sunt clare, deşi există informaţii neconfirmate potrivit cărora cel puţin unii dintre autori ar fi cerut azil în Elveţia.

  Un pasager care urma să se îmbarce către Bruxelles nu a putut intra în aeroport luni dimineaţa, relatează site-ul elveţian 20min.ch. “Pista era stropită cu spumă”, a explicat el, fără alte precizări. O altă pasageră, care se îmbarca spre Roma la bordul unui avion easyJet, a aflat despre deturnarea unui avion de la un stewart al companiei low-cost.

  După ce s-a rotit deasupra Genevei, avionul a aterizat fără probleme, iar în prezent este imobilizat pe pistă.

  Un purtător de cuvânt al aeroportului a confirmat luni pentru agenţia ATS că un avion a fost deturnat în timpul zborului şi obligat să aterizeze pe aeroportul din Geneva, fără a oferi alte precizări. Compania Ethiopian Airlines a anunţat, la rândul său, că una dintre aeronavele sale a fost “constrânsă să se îndrepte” către Geneva. Toţi pasagerii şi membrii echipajului sunt nevătămaţi, a precizat compania etiopiană. Acestora li se acordă asistenţă medicală şi psihologică pe aeroportul Cointrin din Geneva, care a fost închis până la noi ordine.

  Unii dintre pasageri sunt percheziţionaţi şi audiaţi, a precizat purtătorul de cuvânt. Autorităţile aeroportuare fac tot posibilul pentru a le găsi o cursă către Roma, destinaţia lor iniţială. Pentru moment nu se ştie care sunt revendicările exacte ale celui sau celor care au deturnat avionul. Potrivit primelor informaţii însă, aceştia ar fi cerut azil politic în Elveţia.

  Avionul ar fi fost deturnat în timp ce survola Sudanul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare