More


  Află câte calorii să mănânci zilnic pentru a slăbi

  =

  10

  Sunt multe intrebari care ne macina atunci cand alegem sa urmam o dieta sau o cura de slabire, una dintre acestea fiind si cea mai importanta: Cate calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a slabi?

  Calcularea ratei metabolismului (BMR)

  Pentru a estima cu aproximatie cate calorii trebuie consumate zilnic pentru a mentine silueta, se poate folosi o formula simpla cunoscuta si sub numele de “principiul Harris-Benedict”, care se bazeaza pe calculul ratei fundamentale a metabolismului (BMR – in engleza, de la Basal Metabolism Rate). Pe urma, pentru a scadea in greutate, tot ce ai nevoie este sa reduci putin din consumul necesar de calorii, ori sa arzi mai multe decat de obicei prin exercitii fizice. Iata formula:

  Femei: BMR = 655 + ( 9.6 x greutatea in kg ) + ( 1.8 x inaltimea in cm ) – ( 4.7 x varsta in ani )

  Barbati: BMR = 66 + ( 13.7 x greutatea in kg ) + ( 5 x inaltimea in cm ) – ( 6.8 x varsta in ani )

  Atentie! Formula se aplica doar persoanelor adulte.

  Pentru a putea determina necesarul zilnic de calorii in functie de rata metabiolsimului calculata mai sus, vei avea nevoie si de o estimare a activitatii zilnice pe care o faci. Numarul de calorii se estimeaza astfel in functie de urmatoarele calcule:

  * persoane sedentare : BMR x 20%

  * persoane usor active: BMR x 30%

  * persoane cu activitate moderata (care fac exercitii zilnic): BMR x 40%

  * persoane cu activitate crescuta (care fac exercitii intense zilnic, pe perioade lungi de timp): BMR x 50%

  * persoane superactive (care exercita munca fizica solicitanta sau sunt sportivi de performanta): BMR x 60%  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img