More  Ameninţată cu moartea în propria ogradă

  - Advertisement -

  audiente

  La audienţele de ieri de la Prefectură s-a prezentat Ileana Man, în vârstă de 70 de ani, din localitatea Tur, care s-a plâns de faptul că doi dintre vecinii săi au construit dependinţe peste mejda dintre proprietăţi şi că, după ce le-a solicitat să demoleze acele construcţii, aceştia au ameninţat-o chiar cu moartea. Tot la audienţe s-a prezentat şi Teodor Pop, din Drăguşeni, care a reclamat faptul că deşi are o sentinţă favorabilă, nu i s-a eliberat titlu de proprietate pentru o suprafaţă de peste un hectar de teren.

  Scandal cu vecinii din anii ‘90
  Femeia de 70 de ani din localitatea Tur a precizat că are scandal cu vecinii săi încă de la începutul anilor ‘90, când cei doi şi-au construit o serie de dependinţe peste mejda dintre gospodăriile lor şi ale femeii. Mai mult decât atât, femeia susţine că vecinii săi nu au autorizaţie pentru aceste construcţii. Septuagenara a mai spus că, în multe cazuri, când le-a cerut să îşi demoleze construcţiile şi să se retragă pe proprietatea lor, vecinii au ameninţat-o cu moartea, prezentând şi fotografii cu aceştia în timp ce aveau asupra lor cuţitele în mîini.

  Totodată, femeia a mai acuzat faptul că poliţiştii din localitate nu fac nimic să o protejeze, deşi a făcut mai multe plângeri. Prefectul Eugeniu Avram a avut o discuţie telefonică cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Constantin Taloş, după care a fost îndrumată să se prezinte în audienţă la acesta.

  Tot la audienţele de ieri, Elena Bran a cerut ajutorul Prefecturii Satu Mare pentru ca fiul ei, bolnav de astm bronşic, şi angajat ca brancardier la Spitalul Judeţean Satu Mare, să fie mutat de la Blocul Operator la secţia Cardiologie, acolo unde a mai lucrat până cu puţin timp în urmă. Prefectul Avram a avut o discuţie cu directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean, Paula Mare, care a cerut să stea de vorbă cu fiul femeii.

  Probleme de fond funciar
  Nu au lipsit nici problemele de fond funciar. Astfel, Teodor Pop, din Drăguşeni, a reclamat faptul că deşi are o sentinţă favorabilă, nu a primit titlu de proprietate pe un teren de 1,16 ha în extravilanul localităţii. Consilierul prefectului, Cosmin Dorle, a declarat că se va deplasa în această săptămână la Drăguşeni pentru a constata la faţa locului care este situaţia. Tot o punere în posesie a unei suprafeţe de teren la Roşiori, comuna Valea Vinului, în urma unei sentinţe judecătoreşti a solicitat şi Maria Molnar, din Satu Mare.

  O femeie din Gherţa Mică a cerut sprijin cu privire la posibilitatea trecerii în posesie a unei suprafeţe de teren pe care o deţine în acte dar care este ocupat abuziv de către altcineva, iar Acs Ecaterina a cerut ajutorul Prefecturii cu privire la revendicarea unei parcele de teren forestier în satul Româneşti, comuna Medieşu Aurit, pentru care există un titlu de proprietate eliberat pe un alt nume. În toate cazurile, prefectul Avram a promis că se va implica pentru rezolvarea cererilor.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0