More


  Antonescu: Sunt hotărât să finalizăm revizuirea în scurt timp

  =

  1

  Liderul PNL Crin Antonescu, preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat, miercuri, că este hotărât să finalizeze lucrările pentru redactarea proiectului de modificare a legii fundamentale, însă decizia organizării referendumului este una politică.

  “Eu, ca preşedinte al acestei Comisii de revizuire, ţin să vă spun că sunt perfect hotărât să ducem la bun sfârşit activitatea Comisiei, şi asta se poate întâmpla în foarte scurt timp, avem acum prevederile pe observaţiile Curţii Constituţionale din care cele privitoare la eventuala, în interpretarea Curţii, dar noi ne însuşim interpretarea Curţii aici la încălcarea limitelor revizuirii, le vom adopta fără nici un fel de îndoială”, a declarat Antonescu.

  El a precizat că s-a dorit stabilirea prin legea fundamentală a numărului maxim de 300 de deputaţi, însă, dacă acest lucru va fi considerat o încălcare a limitelor revizuirii Constituţiei, atunci se va renunţa.

  “Încercam să punem o stavilă flagelului traseismului politic, care viciază practic rezultatul alegerilor parlamentare din România, a devenit deja obicei. Dacă asta a fost socotită încălcarea limitării revizuirii, renunţăm. Alte observaţii ale Curţii sunt pur şi simplu ipoteze sau opţiuni şi acolo cred că până la urmă, atâta vreme cât nu încalcă limitele revizuirii, dreptul legiuitorului rămâne acela de a face opţiuni constituţionale şi nu al Curţii”, a precizat liderul PNL.

  Antonescu a mai susţinut că doreşte să se finalizeze activitatea Comisiei de revizuire asupra proiectului de modificare a legii fundamentale, ţinând cont observaţiile Curţii Constituţionale şi ale Comisiei de la Veneţia.

  “După, urmează o decizie politică pe care nu mai pot eu s-o prefigurez şi de care nu mai sunt eu în calitate de preşedinte al Comisiei responsabil şi anume dacă şi când acest proiect încheiat de Comisie intră în dezbaterea Parlamentului, plenului Camerelor, el trebuind să fie urmat la încheierea sa în Camere de un referendum în cel mult 30 de zile de la votul din Parlament”, a menţionat preşedintele PNL.

  Antonescu a declarat că decizia asupra momentului votului din Parlament asupra revizuirii este “o decizie politică”, pe care nu poate să o ia el sau doar PNL.

  “Vom discuta şi cu celelalte grupuri politice şi este o decizie care în fond presupune două opţiuni: fie mergem într-un referendum sub condiţia în vigoare a unui prag de 50 la sută, cu şanse minime de a putea promova proiectul Constituţiei revizuite, fie amânăm organizarea acestui referendum şi implicit calendarul dezbaterii în Parlament pentru momentul în care prevederile legii referendumului în vigoare vor putea fi aplicate şi la pragul de 30 la sută, deci undeva în anul 2015”, a mai spus preşedintele PNL.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img