Avionul Malaysian Airlines, căutat de echipe din 9 ţări4

China a mobilizat zece dintre sateliţii săi în speranţa localizării avionului de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut de pe radar în urmă cu patru zile, a anunţat marţi presa oficială. Constructorul aeronautic american Boeing a anunţat luni că participă, alături de autorităţile americane, la căutările avionului.

“Boeing s-a alăturat echipei NTSB”, Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor, a anunţat constructorul într-un comunicat succint. “Echipa este poziţionată în regiune cu scopul de a oferi asistenţă”, a adăugat compania.

În afară de Marină, poliţia federală americană (FBI) şi NTSB au trimis tehnicieni şi anchetatori în Malaysia pentru a oferi ajutor în cadrul anchetei.

Sateliţii chinezi, de înaltă rezoluţie, controlaţi de la baza Xian (nord), vor fi utilizaţi pentru a ajuta navigarea, observarea condiţiilor meteorologice, comunicaţiile şi alte aspecte ale operaţiunilor de căutare, a anunţat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare.

Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.

Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts