More


  BOMBĂ despre DROPSURILE şi BOMBOANELE din comerţ

  =

  5

  Asociaţia Natională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România a realizat un studiu pe etichetele produselor tip bomboane/dropsuri şi drajeuri gumate ce se regăsesc pe piaţa din România.

  In cadrul studiului au fost analizate 14 de tipuri bomboane/dropsuri si drajeuri gumate, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii  Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii, in luna iulie 2013.

  Producatorii/Distribuitorii care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii: Perfetti Van Melle / Elgeka-Ferfelis Romania S.A.; Kraft Foods Romania S.A.; Wrigley Romania S.R.L..

  Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate: 14.28 % au un numar de 9 E-uri; 14.28% au un numar de 8 E-uri;          – 28.57% au numar de 4 E-uri; 21.42 % au un numar de 5 E-uri; 7.14% au un numar de 1 E; 7.14 % au un numar de 10 E-uri; Numericul de E-uri variaza intre 1 si 10.

  Din produsele analizate 35.7% nu au continut zahar, insa au indulcitori.

  Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania –  A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –  International Consumer Research&Testing pentru  produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img