Ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă, potrivit unui studiu aflat în plină desfăşurare în Statele Unite ale Americii, informează dailymail.co.uk.
În acest studiu, care are o durată de şase luni, jumătate dintre participanţi vor mânca două ouă pe zi, iar rezultatele lor medicale vor fi comparate cu cele ale pacienţilor din grupul de control, care nu vor mânca ouă în perioada menţionată.
Voluntarii din ambele grupuri vor fi testaţi pentru memorie, raţionare, fluenţă verbală şi atenţie – un declin al acestor patru factori se traduce într-un risc major de apariţie a demenţei în a doua jumătate a vieţii.
Ouăle reprezintă una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanţi – luteină şi zeaxantină -, care, potrivit unor studii precedente, au capacitatea de a ameliora funcţiile cognitive.
Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite se aşteaptă să observe “o creştere semnificativă” a funcţiilor mintale în grupul de voluntare care primesc ouă.