More


  Căutarea avionului dispărut: Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze operaţiunile

  - Advertisement -

  2

  Ameliorarea condiţiilor meteorologice ar trebui să faciliteze vineri căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut de 13 zile.

  Sateliţii au detectat două “obiecte”, între care unul de 24 de metri, în sudul Oceanului Indian, iar Australia şi Malaysia au apreciat drept “credibilă” această pistă.

  Patru avioane ale Australiei, Noii Zeelande şi Statelor Unite au survolat joi o zonă de 23.000 de kilometri pătraţi la 2.500 de kilometri sud-vest de Perth, în vestul Australiei, dar, din cauza vremii nefavorabile, nu au reuşit să detecteze cele două obiecte.

  “Condiţiile meteorologice nu ne-au permis să vedem mare lucru”, a deplâns joi seara locotenentul Chris Birer, de la Royal Australian Air Force (RAAF).

  Însă condiţiile meteorologice “sunt în curs de ameliorare”, au anunţat pentru AFP serviciile meteo australiene.

  Autoritatea australiană pentru Securitate Maritimă, care conduce operaţiunile de căutare în sudul Oceanului Indian, a anunţat că patru avioane vor pleca din nou, vineri, într-o misiune de detectare a celor două obiecte.

  Zborul MH370 care asigura legătura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord – dintre care două treimi chinezi -, a dispărut la scurt timp după decolare, sâmbătă, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României).

  Peste 25 de ţări participă la operaţiunile de căutare într-o regiune vastă: din nordul Thailandei până în Asia centrală pentru coridorul nordic, din Indonezia până în Oceanul Indian pentru coridorul sudic.

  Australia conduce căutările, împreună cu Indonezia, în coridorul sudic, care trece la câteva sute de kilometri de coasta sa occidentală.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img