More


  Cel mai inteligent om din lume! N-avea nici 2 ani şi citea ziare!

  - Advertisement -

  3

  Americanul William James Sidis este considerat drept cel mai inteligent om care a trăit vreodată. Avea un IQ între 250 şi 300, în vreme ce IQ-ul unei persoane normale e cuprins între 90 şi 115.

  Născut în 1898, într-o familie de intelectuali, Will J. Sidis a fost un geniu care a impresionat comunitatea ştiinţifică internaţională cu abilităţile sale matematice şi lingvistice.

  La doar 18 luni… citea ziarul New York Times, până la vârsta de opt ani învăţase opt limbi străine, iar la 16 ani a absolvit Harvard-ul.

  Tatăl sau, profesor de psihologie la Universitatea Harvard, a considerat că pasiunea pentru învăţătura trebuie să le fie inoculata copiilor la vârste foarte fragede.

  De altfel, la vârsta de doi putea citi în limba engleză, iar la patru ani scria în franceză. Până la opt ani învăţase opt limbi străine (latină, greacă, franceza, rusă, germana, ebraică, turcă şi armeana), după care a creat de la zero o nouă limbă, pe care a intitulat-o Vendergood. Mai târziu, avea să vorbească nu mai puţin de 40 de limbi străine.

  A intrat la Harvard la vârsta de doisprezece ani şi a absolvit prestigioasa universitate la vârsta de 16 ani, în 1914.

  Între 1915 şi 1919, a lucrat ca profesor de matematică la o universitate din Texas, după care s-a decis să renunţe la cariera academică.

  A fost şi arestat, pentru că era socialist, iar din 1921 a început să lucreze cu maşini de calcul, o slujbă aflată mult sub capacităţile sale intelectuale. A murit şomer, în 1944, în urma unei hemoragii cerebrale, la vârsta de 46 de ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img