Una dintre fricile contemporane este aceea de a zbura cu avionul şi probabil că fiecare dintre noi a resimţit, cel puţin o dată, această teamă. Pentru ca stresul unei astfel de călătorii să se diminueze, încercaţi să urmaţi sfaturile din lista de mai jos. Cu siguranţă, următorul zbor vi se va părea mult mai plăcut.
Respiraţi adânc! Deşi vi se poate părea că nu ajută, încercaţi totuşi să faceţi acest lucru. Concentrându-vă asupra felului în care respiraţi, vă veţi stăpâni mult mai bine frica. Respiraţia profundă încetineşte producerea adrenalinei care accentuează atacurile de panică.
Utilizaţi-vă imaginaţia! În momentele de teamă profundă, încercaţi să va gândiţi că aterizaţi cu succes, înlocuind gândurile negative cu cele pozitive. Veţi vedea că panica va scădea şi că vă veţi simţi mult mai în siguranţă. În plus, vă puteţi imagina că sunteţi în autobuz. Închideţi ochii şi turbulenţele vi se vor părea simple gropi în asflat.
Notiţe încurajatoare. Un alt sfat este să purtaţi la dumneavoastră o agendă care să conţină câteva notiţe scurte, care să vă încurajeze: “Respiră, totul va fi bine!”.
Nu vorbiţi despre teama resimţită. Încercaţi să nu cedaţi tentaţiei de a vorbi cu alte persoane despre ceea ce simţiţi. În acest mod îi veţi panica şi pe ceilalţi, reacţie ce vă va panica şi mai tare.
Urmaţi sfaturile personalului. Fiţi atenţi încă de la început la sfaturile şi demonstraţiile personalului. Încercaţi să staţi cât mai aproape de culoar. Scaunele de la mijloc pot cauza claustrofobie, iar statul în dreptul unei aripi vă va face să simţiţi turbuleţele şi mai puternic.
Ştiinţa înseamnă putere. Înarmaţi-vă cu cât mai multe cunoştinţe despre măsurile de securitate şi controlul traficului. În plus, documentaţi-vă despre testele prin care trebuie să treacă un pilot, pentru a ajunge să ocupe această funcţie. În final, reamintiţi-vă că zborul cu avionul este de 22 de ori mai sigur decât mersul cu maşina. Consiliul de Securitate Naţională al Statelor Unite a demonstrat acest lucru.