More

    De ce ar putea câştiga Rusia un nou Război Mondial?!

    4

     

    Rusia a ocupat Crimeea şi nimeni nu pare să facă nimic. Poate din cauză că Rusia este una dintre cele 5 puteri despre care se spune că ar putea câştiga un eventual Război Mondial?! Iată motivele!

    Zilele acestea, omenirea fierbe! Partea de sud-est a Europei a devenit cea mai fierbinte zonă, după ce ucrainenii au făcut o revoluţie şi l-au înlăturat de la putere pe preşedintele Viktor Ianukovici, dar mai ales după ce Rusia a trimis trupe în Crimeea şi ameninţă cu un atac militar.

    De altfel, Ucraina denunţă încălcarea spaţiului aerian de către Rusia!

    Analiştii militari se întreabă deja dacă nu cumva vom asista la un al treilea Război Mondial, în timp ce specialiştii de la therichest.com au făcut deja un top al ţărilor care ar putea câştiga un asemenea conflict.

    Şi se întreabă cât ar putea să dureze acum un război de acest gen, când exista arme mult mai evoluate, în special cele nucleare, care ar rezolva un conflict în minute, ore, zile sau lunI?

    Au realizat un TOP 5 şi, evident, Rusia se află pe podium, chiar dacă pe ultimul loc. Pentru departajare, s-au axat pe numărul de soldaţi şi de nave militare şi aeriene, bani investiţi şi numărul de teste nucleare desfăşurate.

    Federaţia Rusă se bazează pe 3.250.000 de mlitari, cheltuind 90,7 miliarde dolari în 2013 pe dotări şi personal, adică 4,4 % din PIB-ul Rusiei.

    Are 1.900 de avioane de luptă şi 1.655 de elicoptere de atac! Au desfăşurat 4.502 exerciţii milirae nucleare.

    Cine va câştiga un eventual al treilea Război Mondial?

    Rusia a devenit, astfel, al treilea cel mai mare cheltuitor pe elemente de apărare din lume, tendinţa la nivel mondial fiind acum în creştere, pentru prima dată în cinci ani, depăşind chiar şi Marea Britanie.

    Pentru următorii trei ani, tendinţa este ca Armata Rusă să crească cheltuilelile cu 44%, urmărind o revitalizare în domeniu, investind în echipamente militare şi în formarea şi instruirea militarilor săi.

    Rusia este deja a doua mare forţă maritimă şi aeriană din lume şi al doilea cel mai mare arsenal nuclear aşa că , fără îndoială, vrea să rămână o putere militară majoră pentru mult timp.

    În ceea ce priveşte celelalte patru state care ar putea câştiga un eventual al treilea Război Mondial, acestea sunt Marea Britanie, India, Statele Unite şi China.

    LOCUL 5 – MAREA BRITANIE: Specialiştilor militari le-a fost greu să se decidă dacă Franţa, Germania, Japonia sau Marea Britanie ar putea avea şanse mai bune în această competiţie virtuală, în vederea câştigării unui eventual al treilea Război Mondial.

    Armata din Marea Britanie

    Doar că Marea Britanie este în continuare a doua mare putere militară occidentală în acest moment (deşi unii ar putea argumenta pentru Franţa) , iar cheltuielile lor militare i-au clasat pe locul al patrulea, la nivel mondial, în 2013. A cheltuit 60,8 miliarde dolari în 2013, adică 2,5 % din PIB!

    În plus, Marea Britanie este pe cale de a deveni cea mai mare economie din Europa de Vest, întrecând chiar Germania, până în 2030.

    Are 387.570 de soldaţi, 222 avioane de luptă şi 153 de elicoptere de atac, cu 225 de exerciţii nucleare.

    LOCUL 4 – INDIA: 4.768.407 militari, 1080 de avioane de luptă şi 140 de elicoptere de atac. Aproximativ 100 de teste nucleare. A cehltuit 46,1 miliarde dolari în 2013, adică 2,5 % din PIB!

    Armata indiană

    Deşi nu toate forţele ale militare sunt active în prezent, India deţine al doilea cel mai mare număr de trupe din întreaga lume, având şi multe grupuri masive paramilitare care ar putea susţine potenţial armata indiană în caz de conflict global.

    Cheltuielile militare curente clasează India doar pe locul opt, la nivel mondial, dar, cu toate acestea, fosta colonie britanică devine un candidat promiţător pentru o viitoare supremaţia militară, chiar mai tare decât strămoşul său colonial.

    LOCUL 3 – RUSIA, dar am vorbit mai sus despre această forţă militară;

    LOCUL 2 – SUA: 682 de miliarde de dolari cheltuite în 2013, adică 4,4 % din PIB. 2.291.910 de militari, 3.318 de avioane de luptă şi 6.417 de elicoptere de atac. Aproximativ 1654 de exerciţii militare nucleare desfăşurate.

    Armata SUA

    Armata americană deţine cele mai noi şi bune echipamente militare şi cele mai avansate tehnologii în domeniu.

    Are militari bine instruiţi şi o puternică flota aeriană, dar şi maritimă şi un arsenal nuclear înfricoşător.

    LOCUL 1 – CHINA: 166 de miliarde de dolari cheltuite în 2013, adică 2 % din PIB. 7.054.000 militari şi 1.500 de avioane de luptă. A efectuat 240 de teste nucleare.

    Armata chineză

    Creşterea economică a Chinei de la sfârşitul anilor ’70 a fost tot, fără precedent, a impresionat pe toată lumea.

    În ciuda faptului că ţara are probleme sociale grave şi mari probleme de mediu, autorităţile chineze au demonstrat o capacitate admirabilă de a face reformă economică şi socială.

    La fel s-a întâmplat şi cu armata acestei ţări. Este una dezvoltată, solidă şi competitivă, iar supremaţia militară este puternică, în special în Asia.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE