More

    Educatori din cinci judeţe, informaţi despre inovaţia didactică

    simpozion

    În Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare s-a desfăşurat ieri a doua ediţie a Simpozionului regional “Inovaţia didactică – soluţie pentru schimbare şi calitate în educaţie”. La deschiderea festivă au participat inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Viorica Preda, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Ioan Viman, inspectorul general şcolar al IŞJ Satu Mare, Mariana Roman, inspectorul pentru învăţământul preşcolar, Leontina Ghiţ, alături de o sută de educatoare din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.

    Simpozionul a debutat cu un scurt program artistic susţinut de copiii de la Grădiniţa nr. 11 “Step by step”. După care, inspectorul general Viorica Preda a felicitat educatoarele din zona Nord-Vest pentru munca pe care o depun cu copiii, pentru a le dezvolta educaţia timpurie. La rândul lor, autorităţile judeţene şi locale au adresat cuvinte de laudă celor o sută de cadre didactice participante la simpozion, pentru modul în care se implică în activitatea cu preşcolarii. După care a debutat simpozionul propriu-zis, în cadrul căruia au avut loc prezentări despre “Materiale, metodologii şi alternative educaţionale inovative în învăţământul preşcolar”, susţinute de Voichiţa Borobei de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 11, profesor consilier Angela Paşca, coordonator programe Mind Lab, Ioana Ştefan, sociologul Iulia Dezso din partea Asociaţiei AGES Satu Mare şi Andrei SC Piac Educational SRL Bucureşti.

    Evenimentul a continuat cu “Mediul educaţional; creativ, atractiv, stimulativ”, prezentat de Leontina Ghiţ şi Cătălina Circicu, profesor pentru învăţământul preşcolar de la Grădiniţa cu Program Săptămânal din Odoreu, urmat de nişte prezentări power-point despre “Materiale şi mijloace didactice pentru învăţământul preşcolar, create de educatoare – concepte şi efecte” şi vizionarea expoziţiei cu materiale didactice. Simpozionul s-a încheiat cu dezbaterea “Schimbare şi inovare pentru excelenţă în educaţie”, care i-a avut ca moderatori pe lector univ. dr. Claudia Marian de la Universitatea de Nord Baia Mare, lector univ. Ioana Ştefan de la Universitatea “Dimitrie Cantemir” Timişoara şi sociologul Iulia Dezso.
    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE