More


  Expoziţie de pirogravuri pentru sprijinirea Casei Mihaela din Tăşnad

  - Advertisement -

  copii

  La Muzeul Orăşenesc Tăşnad s-a desfăşurat sâmbătă vernisajul expoziţiei de pirogravuri a artistului Iosif Dobos, manifestare organizată de Primăria şi Consiliul Local Tăşnad, cu scopul caritabil de a sprijini Casa de Tip Familial Mihaela Tăşnad. La eveniment au participat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Satu Mare, Eugenia Ardelean, directorul Şcolii Gimnaziale Tăşnad, Ana Maria Erdei, şi alţi oameni de cultură.

  Autorul expoziţiei, Iosif Dobos, care este şi şeful Casei de Tip Familial (CTF) Mihaela, a spus că a organizat acest eveniment pentru sprijinirea copiilor care trăiesc în respectivul centru şi pentru a-i putea integra în societate, în momentul în care vor fi nevoiţi să plece din casă. La rândul său, primarul Vasile Mitraşca a declarat că a cumpărat această casă în 2005, pe vremea când era edilul-şef al oraşului Tăşnad. În urma discuţiei avute cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, la CTF Mihaela va fi introdus gazul, iar cheltuiala va fi suportată de Primăria Tăşnad. Cu această ocazie, copiii de la CTF Mihaela au pregătit un scurt moment artistic de muzică şi poezie, cu ocazia zilei de 1, respectiv 8 Martie, după care au împărţit mărţişoare tuturor persoanelor aflate la muzeu.

  Protopopul Marian Crainic a spus că, prin spectacolul oferit, cei mici au arătat de ce au nevoie, mai ales de binecuvântare, în special în momentul în care vor fi nevoiţi să se integreze în societate. Directoarea Ana Maria Erdei a mai adăugat că instituţia pe care o conduce îi va sprijini în continuare pe copiii respectivului centru, care învaţă la Şcoala Gimnazială Tăşnad. Iosif Dobos speră ca vizitatorii expoziţiei să achiziţioneze pirogravurile sale, mai ales că sunt lucrări dificil de realizat. Banii adunaţi ca urmare a cumpărării lucrărilor vor fi folosiţi pentru continuarea modernizării Casei de Tip Familial Mihaela din Tăşnad.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img