More

    Gărzi de corp ale lui Obama, trimise în SUA după o noapte de beţie la Amsterdam

    5

    Trei agenţi din cadrul Secret Sevice, însărcinaţi cu protecţia preşedintelui american Barack Obama în Olanda săptămâna aceasta, au fost trimişi în Statele Unite şi sunt suspendaţi administrativ în cadrul unei anchete după ce au consumat băuturi alcoolice, potrivit The Washington Post.

    “Unul dintre ei a fost găsit mort de beat în holul unui hotel” din Amsterdam, duminică dimineaţa, cu o zi înainte de sosirea preşedintelui american în regat, la un summit pe tema crizei ucrainene, scrie ziarul american, citând sub protecţia anonimatului trei surse la curent cu incidentul.

    Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu asigurarea sercurităţii preşedintelui american, a fost vizat deja de un scandal, în aprilie 2012, în care au fost implicaţi agenţi şi prostituate, cu ocazia unei vizite a lui Obama la Cartagena, în Columbia.

    În cazul de faţă, “presupusul comportament (al unor agenţi) încalcă noile reguli de conduită adoptate de către Secret Service” în urma scandalului din Columbia, unde agenţi au consumat băuturi alcoolice şi au adus prostituate la hotelul la care erau cazaţi înainte de sosirea lui Obama în oraş, a subliniat publicaţia americană.

    Un purtător de cuvânt al Secret Service, Ed Donovan, a confirmat că Agenţia “a trimis trei angajaţi acasă din motive disciplinare” şi că aceştia sunt vizaţi de o suspendare administrativă pe perioada anchetei. Potrivit The Washington Post, Donovan a refuzat să facă alte comentarii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE