Naivii iau țeapăDouă femei au fost păcălite că au câștigat mașini sau alte concursuri

Două femei din municipiul Zalău au fost înşelate de persoane necunoscute, cu suma totală de 19.000 de lei. Una cu 3.000 lei, cealaltă cu 16.000 lei. 
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, în data de 24 martie, în jurul amiezii, la uşa locuinţei unei femei din Zalău, au sunat două persoane, pe care nu le cunoştea şi care i-au spus că au fost trimise de fiul acesteia, pentru a le de o sumă bani cu care să plătească nişte bunuri. Femeia le-a dat 3.000 lei, iar aceştia i-au lăsat, în schimb, nişte bijuterii galbene, care pretindeau că sunt din aur. Conform oamenilor legii, cei doi au liniştit-o femeie, spunând că se întorc peste două ore, cu dublul sumei primite, lucru care nu s-a mai întâmplat.
În data de 25 martie, la ora 19.00, Poliţia municipiului Zalău a fost sesizată de către o femeie din Zalău, care a relatat faptul că a fost sunată, în repetate rânduri, de către persoane necunoscute, care i-au spus că a câştigat un premiu în bani, în cadrul unei tombole din partea unei reţele de telefonie care aniversează 150 de ani de la înfiinţare. Însă, pentru a intra în posesia premiului, trebuiau plătite nişte comisioane. Apelanţii i-au mai spus că a câştigat şi un autoturism şi au convins-o pe femeie să trimită prin intermediul unui serviciu de transfer bancar aproximativ 16.000 lei.
Deoarece aceste cazuri nu sunt singulare pe raza Sălajului, pentru a nu deveni victimele unor astfel de escroci, poliţiştii sălăjeni recomandă:
– să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul cu care se prezintă la uşă;
-să nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi „fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat;
-să nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior;
-să nu expediaţi sume de bani prin mandate on-line;
-să nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute.
Iulian Duma
ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts