More


  Parlamentul rus va respecta “alegerea istorică” a Crimeei la referendum

  - Advertisement -

  1

  Parlamentul rus va respecta “alegerea istorică” a Crimeei la referendumul care le va propune alegătorilor o alipire a peninsulei ucrainene la Rusia, a declarat vineri preşedintele Dumei (Camera inferioară a Legislativului de la Moscova).

  “Vom respecta alegerea istorică a populaţiei Crimeei”, a declarat Serghei Narîşkin, citat de agenţiile ruse, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu o delegaţie a Parlamentului local al Crimeei.

  “Vom susţine alegerea liberă şi democratică a populaţiei  Crimeei”, a adăugat el.

  Oficialul rus s-a exprimat în cadrul unei întâlniri, la Moscova, cu o delegaţie a Parlamentului local al Crimeei.

  Dominat de proruşi, Parlamentul local al Crimeei i-a cerut, joi, lui Vladimir Putin alipirea peninsulei ucrainene la Rusia şi a anunţat organizarea unui referendum la 16 martie pentru validarea acestei decizii. Alegătorii vor avea de ales între o alipire la Rusia şi o autonomie net consolidată.

  Preşedintele ucrainean interimar Oleksandr Turcinov a denunţat “o crimă împotriva Ucrainei comisă de militarii ruşi” şi a anunţat lansarea unei proceduri de dizolvare a Parlamentului peninsulei.

  Europenii şi americanii au condamnat, de asemenea, această decizie şi au anunţat noi sancţiuni diplomatice şi economice împotriva Moscovei.

  Vladimir Putin a examinat, joi, cererea Crimeei în cursul unei reuniuni a Consiliului de securitate rus, a anunţat Kremlinul, fără a oferi detalii.

  Deputatul rus Serghei Mironov, preşedintele partidului Rusia Dreaptă, a declarat că a depus deja o propunere de lege în Dumă care vizează alipirea la Rusia a teritoriului al unei ţări stăine.

  Crimeea a fost “dată” în 1954 Ucrainei sovietice de către Nikita Hruşciov, el însuşi de origine ucraineană. Pentru a preveni tentaţiile separatiste, Ucraina, independentă după separarea de URSS, i-a acordat în 1992 statut de republică autonomă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img