Peste 250 km de drum judeţean vor fi modernizaţi în acest andrumjud

Peste 250 de km de drum judeţean vor fi reabilitaţi în totalitate în cursul acestui an. Fondurile necesare acestor lucrări, în valoare de 25 milioane de lei, au fost alocate judeţului Satu Mare de Guvernul Ponta, în urma intervenţiei făcute de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

În prezent, în judeţul Satu Mare sunt peste 850 km de drum judeţean, potrivit celor afirmate de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, din care doar 550 sunt asfaltaţi.

“În cursul acestui an, vom reabilita în totalitate peste 250 km de drum judeţean, iar lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Ştef.

Investiţia va fi făcută din fonduri guvernamentale alocate de Guvernul Ponta după intervenţiile vicepreşedintelui Mircea Govor. “Anul trecut, am primit din partea Guvernului Ponta 14 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor judeţene. În acest an, după intervenţiile făcute de vicepreşedintele Mircea Govor, Guvernul a alocat 25 milioane de lei pentru a reabilita cei circa 250 km prevăzuţi în programul pentru 2014”, a mai spus Ştef. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, este cel care asigură legătura dintre instituţiile judeţene şi Guvern având o relaţie foarte bună cu vicepremierul Liviu Dragnea, prin intermediul căruia va reuşi să atragă tot mai mulţi bani pentru proiectele de importanţă vitală derulate de Consiliul Judeţean.

În cadrul tronsonului prioritar aprobat pe raza judeţului Satu Mare se vor moderniza legăturile:

1. Ardusat – Borleşti – Pomi – Cărăşeu – Păuleşti – Satu Mare;
2. Pomi – Pod peste râul Someş – Seini – Racşa Vii – Racşa – DN19,
3. Limită de judeţ Sălaj – Nadişul Hododului – Hodod – Bogdand – Corund – Hurezu Mare – Dobra – Beltiug Băi – Beltiug – DN19 A.

Referitor la traseul cu numărul doi, importanţa acestuia se justifică prin asigurarea unei legături directe între Ţara Oaşului şi Ţara Codrului.

De asemenea, se mai are în vedere modernizarea drumului judeţean DJ 194, pe o lungime totală de 10,4 km, între localităţile Terebeşti – Ghilvaci – Moftinu Mare, precum şi a tronsonului care face legătura cu depozitul ecologic de la Doba.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts