Peste 3.000 de locuri de parcare în Micro 16coica1

Circa 3.000 de locuri de parcare vor fi amenajate în locul fostelor garaje ilegale care au fost demolate în cartierul Micro 16. Conducerea Primăriei Satu Mare a inspectat lucrările care se efectuează în cartierele Micro 16 şi Micro 15. În curând, vor fi demarate lucrările la Aleea Proiectantului, care prevede realizarea unui drum pe lângă dig, de pe strada Gellert Sandor până pe strada Dunării, diminuând aglomeraţia care se produce la ieşirea din cartier.

Parcări iluminate şi supravegheate
Primarul Dorel Coica a prezentat în cursul zilei de ieri principalele lucrări care vor fi făcute în cartierele municipiului Satu Mare. În locul celor 580 de garaje demolate în cartierul Micro 16 Primăria va amenaja 3.000 de locuri de parcare. Parcările urmează să fie iluminate şi supravegheate cu un sistem de camere video care vor fi conectate la dispeceratul Poliţiei Locale. Primarul Coica a ţinut să mulţumească proprietarilor care au acceptat să-şi dărâme garajele. “Le mulţumesc tuturor care au înţeles că trebuie să îşi dărâme garajele, aceştia la rândul lor vor avea dreptul să îşi aleagă locul de parcare”, a declarat Dorel Coica. Noile parcări vor fi închiriate pentru suma de 200 lei pe an, astfel că fiecare cetăţean va avea locul lui rezervat. Foştii proprietari de garaje vor avea prioritate la închirierea parcărilor.

Spaţii verzi şi locuri de joacă
În urma unui parteneriat încheiat de Primăria Satu Mare cu firma Florisal, în zona viitoarelor parcări din Micro 16 şi Micro 15, vor fi amenajate spaţii verzi, respectiv vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii. Administraţia locală sătmăreană vrea ca lucrările să fie finalizate în decurs de cel mult trei luni. “Vrem să facem această lucrare cât mai repede, se va lucra şi sâmbăta pentru că în luna mai ne-am propus să inaugurăm aceste locuri de parcare din Micro 16. Această acţiune se va demara şi în alte cartiere”, a declarat Dorel Coica.

Primarul Coica a anunţat că vor începe lucrările la Aleea Proiectantului, care prevede realizarea unui drum pe lângă dig, de pe strada Gellert Sandor până pe strada Dunării, diminuând aglomeraţia care se produce la ieşirea din cartier. Apoi, primarul Coica a inspectat lucrările efectuate în cartierul Micro 15. Primăria Satu Mare speră ca aceste lucrări să fie realizate până la sfârşitul anului 2014.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts