Peste 6.000 de elevi sătmăreni intră în febra simulărilor la BacDupă cele de la evaluările naţionale, azi vor începe şi simulările la examenele de bacalaureat, care se vor desfăşura în toate liceele din judeţ. Peste 6.300 de elevi din clasele a XI şi a XII vor participa la aceste simulări, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare.

La simulările pentru examenele de bacalaureat, care vor debuta azi, vor participa 3.828 de elevi de clasa a XI-a şi 2.500 de elevi de clasa a XII-a. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică și istorie. Pentru elevii claselor a XII-a simularea examenului de bacalaureat se organizează la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

După proba de azi, la Limba şi literatura română, va urma mâine cea la Limba şi literatura maternă. În data de 5 martie se va desfăşura simularea la proba obligatorie a profilului, iar în data de 7 martie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele la aceste simulări vor fi cunoscute în data de 14 martie. Rezultatele obţinute de elevi la probele din cadrul simulărilor naţionale nu se contestă, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts