More


  Ponta va face o vizită oficială în China, în septembrie

  =

  victorponta

  Premierul Victor Ponta va efectua o vizită oficială în China, în luna septembrie, a anunţat, luni, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat la Beijing, după o întâlnire cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli.

  “Am discutat despre vizita premierului Victor Ponta în China, pe care urmează să încercăm să o stabilim în cursul lunii septembrie. Am convenit ca această vizită să fie una în care să constate cei doi premieri, Victor Ponta şi Li Keqiang, că mare parte din acordurile care au fost semnate în noiembrie, la Bucureşti, s-au finalizat şi deja au devenit proiecte concrete”, a spus Dragnea la finalul întrevederii. Cei doi oficiali au abordat mai multe probleme de interes bilateral din domenii precum energie, transporturi, construcţii, şi agricultură.

  Potrivit vicepremierului român, Zhang Gaoli a arătat că statul chinez continuă să considere România ca un partener strategic în ceea ce priveşte relaţiile sale cu Uniunea Europeană, pe care le consideră foarte importante, şi a precizat în acest context că preşedintele Chinei, Xi Jinping, efectuează în aceste zile o vizită “istorică” la Bruxelles. La finalul discuţiilor, Dragnea l-a invitat la Bucureşti pe Zhang Gaoli, iar acesta a acceptat. “I-am adresat invitaţia domnului viceprim-ministru, invitaţia mea personala, să facă o vizită oficială în România şi a acceptat-o cu plăcere, urmând ca, în perioada următoare, să stabilim detaliile viziteişi programul respectiv”, a mai spus Dragnea.

  Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img