More


  Alimentul-minune care poate preveni cancerul

  - Advertisement -

  7

  Ciupercile shiitake ar putea juca un rol important in prevenirea cancerului de col uterin, se arata intr-o cercetare recenta a specialistilor americani.

  Un compus din ciupercile shiitake ar putea distruge virusurile papiloma umane (HPV), implicate in aparitia cancerului de col uterin, scrie ziare.com, citând Top Sante.

  Specialistii de la Universitatea din Texas au realizat acest studiu pentru a intelege rolul protector al compusului activ corelat de hexoza (AHCC) din ciuperci.

  Cercetarea, desfasurata pe cobai, a aratat ca AHCC a dus la eradicarea HPV in 90 de zile si a redus cresterea tumorii in cancerul de col uterin. De asemenea, studiul a aratat si ca AHCC creste numarul si activitatea celulelor care ucid cancerul (natural killers), pe cea a celulelor denditrice si a citokinelor, care permit organismului sa raspunda eficient in fata infectiilor si sa blocheze proliferarea tumorilor.

  “AHCC functioneaza ca o adevarata imunoterapie, un tratament care foloseste propriul sistem imunitar al organismului in lupta cu boala”, explica dr. Judith Smith, profesor la Universitatea din Texas.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img