More

    Telefoanele pasagerilor aflaţi în avionul Malaysia Airlines, dat dispărut sâmbătă, funcţionează

    1

    Mai multe rude ale pasagerilor aflaţi în avionul companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă, susţin că telefoanele acestora pot fi apelate. Mai mult, unii dintre pasageri au apărut online pe un site de socializare chinez.

    Telefoanele mai multor pasageri aflaţi la bordul avionului companiei Malaysia Airlines, dispărut de pe radare sâmbăta trecută, sunt funcţionale. Mai multe rude ale călătorilor au precizat că au încercat să îi sune şi că aparatele acestora din urmă erau deschise, relatează Washington Post. Deşi la celălalt capăt al firului nu a răspuns nimeni, această informaţie a stârnit şi mai multă îngrijorare cu privire la soarta pasagerilor.

    În plus, un bărbat aflat în aeronava dată dispărută a apărut online pe un site de socializare din China, a povestit o rudă a acestuia.

    Extinse în ultimele zile, căutările pentru localizarea avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, au rămas fără rezultat deocamdată.

    La bordul aeronavei care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing se aflau 227 de pasageri de 14 naţionalităţi, dintre care 153 de chinezi, patru francezi şi 12 membri ai echipajului.

    Secretarul general al Interpol, Ronald K. Noble, a declarat marţi că „pista teroristă se îndepărtează”, în ancheta demarată, relatează Mediafax. „Cu cât avem mai multe informaţii, cu atât suntem mai înclinaţi să conchidem că nu este vorba despre un incident terorist”, a declarat Noble.

    „Este vorba despre trafic de fiinţe umane”, a adăugat el, referindu-se la prezenţa la bordul avionului a cel puţin două persoane care s-au îmbarcat cu paşapoarte europene false.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE