More

    Usa secreta, sub cada de la baie. Metoda prin care Joaquin Guzman s-a ascuns 13 ani de politie

    2

    Temutul traficant de droguri mexican Joaquin Guzman, liderul cartelului Sinaloa, arestat pe 22 februarie in Mexic a reusit sa fuga de politie timp de 13 ani si gratie unui complicat sistem de tuneluri ce uneau mai multe locuinte din orasul Culiacan.

    Potrivit AFP, sistemul elaborat de tuneluri, construit in reteaua de canalizare a orasului, conecta cel putin 7 case din Culiacan, in care Joaquin “Chapo” Guzman s-ar fi ascuns si de unde isi coordona afacerile cu droguri.

    Puscasii marini mexicani, in colaborare cu agentii DEA au descoperit tunelurile dupa ce mana dreapta a lui Guzman, Carlos Manuel Ramirez a fost urmarit pana la una dintre casele “de siguranta” ale traficantului.

    In fiecare dintre aceste case, erau camere supraveghere si o iesire de siguranta catre tunelurile subterane, construita sub cada de la baie.

    Joaquin Guzman urmeaza sa raspunda in Mexic pentru mai multe capete de acuzare, in special pentru conducerea cartelului Sinaloa, dar, de asemenea, a fost acuzat pentru mai multe delicte in circumscriptii judiciare din Statele Unite. Americani au cerut  saptamana trecuta extradarea sa.

    Guzman, care, dupa evadarea sa din 2001 a reusit sa domine traficul de droguri din Mexic, a fost arestat in statiunea Mazatlan, situata in nord-vestul Mexicului, la finalul unei operatiuni de supraveghere desfasurate timp de mai multe zile de fortele de securitate mexicane.

    Considerat de revista Forbes unul dintre cei mai influenti infractori din lume si detinatorul unei averi de peste un miliard de dolari, el a evadat in ianuarie 2001 dintr-o inchisoare de maxima siguranta ascunzandu-se in cutiile cu lenjerie trimise la spalat.

    Mexicul a oferit pentru capturarea sa aproximativ 3,2 milioane de dolari, in timp ce Statele Unite au propus o recompensa de cinci milioane de dolari.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE