More


  Cât de des ar trebui să facă sex cuplurile căsătorite

  - Advertisement -

  8

  Se întâmplă ca sexul să dispară după o anumită perioadă de timp de la căsătorie. Totuşi, cum ar fi normal să se întâmple?

  Dacă înainte şi ceva timp după căsătorie actele sexuale există de mai multe ori pe săptămână, după o anumită perioadă ce diferă de la cuplu la cuplu acestea tind să se rărească.

  Cauzele sunt dintre cele mai diverse de la naşterea şi preocuparea pentru copil, la timpul alocat serviciului, lipsa libidoului din cauza anticoncepţionalelor, stresul cotidian, lipsa de comunicare, etc.

  În timp ce ele nu îşi fac prea multe probleme în acest sens, ei, masculii, se tem că nu mai sunt doriţi şi iubiţi. Dorinţa şi pofta lor pentru sex nu va dispărea niciodată. Nesatisfacerea acestor nevoi conduce spre discuţii şi stres în cuplu. O căsătorie nefericită.

  Experţii cred că sexul este mai emoţional pentru femei decât pentru bărbaţi. Ei tind să-şi exprime sentimentele prin acţiune, nu prin vorbe!

  Atunci când sexul nu mai este o acţiune comună a cuplului, bărbaţii tind să devină agresivi, dar şi vulnerabili.

  Pentru bărbaţi, sexul poate fi modul primar de conversaţie şi exprimare a intimităţii“, spune un expert de la Harvard.

  Bărbaţii, mai mult decât femeile, relaţionează cu partenera de cuplu prin sex”, spune un terapeut de cupluri. “Când un bărbat devine depresiv pentru că nu este atins, este ca şi când un băieţel stă undeva în colţul său şi plânge pentru a fi luat în braţe“, mai adaugă acesta.

  Şi cât anume sex ar fi normal? Aproape 80% dintre cuplurile căsătorite fac sex de câteva ori pe lună, astfel: 32% spun că o fac de două sau trei ori pe săptămână, iar 47% spun că o fac doar de cinci ori pe lună.

  În urma unui studiu s-a dovedit că persoanele pot susţine dorinţa sexuală atunci când sunt motivate să “rezolve” nevoile sexuale ale celuilalt, chiar dacă asta presupune uneori şi ceva conflicte de preferinţe.

  Tot studiile arată că persoanele căsătorite care au o viaţă sexuală satisfăcătoare şi activă trăiesc mai mult şi sunt mai fericite. Odată cu trecerea timpului, cu întărirea încrederii şi comunicării, relaţia de cuplu ar trebui să fie cu mult mai frumoasă. Căsătoria nu reprezintă un sfârşit pentru viaţa sexuală, ci un nou început. Nici prezenţa copilului nu trebuie să fie un impediment în satisfacerea şi iubirea partenerului de cuplu.

  Unele cupluri apelează la terapeut pentru a ieşi din acest impas al lipsei poftei de sex, alţii citesc cărţi ce tratează subiectul, alţii îşi fac timp pentru o vacanţă în doi, de “redescoperire”. Există multe metode de recuperare a timpului pierdut… în doi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img