More


  4 întrebări pe care să le pui înainte să iei antibiotice

  =

  7

  Una dintre problemele aparute in sistemul de sanatate actual este prescrierea exagerata de antibiotice in cazul problemelor respiratorii. Chiar daca multa lume considera antibioticele curative, atunci cand sunt folosite in mod incorect, fac mai mult rau decat bine.

  Flora noastra intestinala este fragila, iar cand bacteriile bune sunt distruse, este nevoie de un regim special care poate dura toata viata, pentru a se reface. Potrivit unor studii exista legaturi intre depresie, obezitate si antibiotice din cauza lipsei unei bacterii intestinal.

  Atunci cand iei astfel de medicamente este important sa fii atent si in ceea ce priveste efectele pe termen lung pe care le au asupra sistemului digestiv. Mai ales daca problema de sanatate cu care te confrunti nu este una de natura bacteorologica si, in acest caz, nu faci decat sa cresti rezistenta corpului la antibiotice.

  Tocmai de aceea este bine sa raspunzi la aceste intrebari inainte de a lua medicamente.

  1. Sunt antibioticele necesare sau exista o alternativa la ele pe care am putea sa o incercam mai intai?

  2. Exista un test sau un diagnostic care sa arate daca este vorba sau nu de o infectie bacteriana?

  3. Am tinut cont de perioada de timp recomandata inainte sa incepem sa luam tratamentul?

  4. Am cerut parerea si altui specialist?

  Abia dupa ce ai un raspuns la aceste intrebari poti sa iei antibiotice. De asemenea, este bine sa afli cate ceva despre cum poti dezvolta flora intestinala dupa ce ai fost supus unui astfel de tratament. Nu uita primul pas pentru a avea grija de sanatatea ta si a familiei tale este sa te informezi si sa previi bolile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img