More


  Care este cel mai comun fenomen neexplicat?

  - Advertisement -

  8

  Deşi auzim frecvent despre eforturile oamenilor de ştiinţă de a formula o Teorie a Totului, există numeroase fenomene pe care le observăm zilnic care rămân un mister sau nu au fost încă explicate pe deplin.

  De exemplu, fizicienii nu au rezolvat încă misterul timpului, dacă există ca o dimensiune reală ori este doar o iluzie foarte eficientă şi convenabilă, în timp ce antropologii nu sunt nici acum siguri de ce oamenii au evoluat mersul biped.

  Dar poate cel mai des întâlnit fenomen care sfidează şi acum explicaţia ştiinţifică este inerţia: celebra proprietate a masei de a încerca să evite să răspundă la acţiunea forţelor aplicate asupra sa. Aşa cum se spune că a demonstrat Galileo, aruncând diverse obiecte din Turnul din Pisa, toate obiectele cad sub influenţa gravitaţiei în mod egal – într-o contradicţie surprinzătoare cu „bunul simţ”, potrivit căruia obiectele mai grele ar trebui să atingă primele pământul.

  Motivul pentru care nu se întâmplă aşa este că forţa cu care gravitaţia atrage obiectele este anulată cu mare precizie de rezistenţa obiectelor de a răspunde gravitaţiei. Cu alte cuvinte, de inerţia lor.

  Nici până azi, nimeni nu ştie de ce vedem această „coincidenţă” şi de ce obiectele posedă această proprietate ciudată a inerţiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img