More

  Comunitatea gay din Brazilia pregăteşte manifestări ample în timpul Campionatului Mondial

  8

  Apropierea Cupei Mondiale, care va avea loc în Brazilia, în vara acestui an, a declanşat o mişcare fără precedent a comunităţii gay din “Ţara Cafelei”. O grupare intitulată “Pescăruşii” invită toţi susţinătorii cauzei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi travestiţi) să se alăture manifestaţiilor care vor avea loc pe toată durata competiţiei.

  Scopul acestora este acela de a înlătura prejudecăţile oamenilor faţă de comunitatea gay şi integrarea persoanelor cu alte orientări sexuale în familia fotbalului.

  “Chiar dacă nu vom fi lăsaţi pe stadioane, vom fi în mulţime pentru a ne expune cauza. Nu ne vom ascunde, vom face zgomot şi ne vom prezenta solicitările”, a declarat fondatorul grupului “Pescăruşii”, Campos Felipeh, cunoscut prezentator TV şi fan al formaţiei Corinthians.

  Pentru Cupa Mondială, susţinătorii mişcării au pregătit şi un  steag stilizat cu mai multe simboluri recunoscute de comunitatea gay, dar şi un set de tricouri care seamănă cu cele ale naţionalei antrenate de Luiz Felipe Scolari, dar care au desenate pe ele doi bărbaţi care se sărută. Întrebaţi dacă personajele îi reprezintă cumva pe Neymar şi Hulk, “Pescăruşii” au dezminţit.

  Campos Felipeh nu vrea să se oprească aici. Şeful grupării are îl plan inclusiv o audienţă la preşedintele ţării, Dilma Rouseff, pentru a atrage atenţia asupra discriminărilor la care sunt supuse comunităţile homosexuale din Brazilia.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE