- Advertisement -
Eşti supus de fapt unui atac cu acizi. Când cresc, cepele extrag sulf din sol.
Acesta e combinat cu aminoacizii din celulele cepei şi formează sulfoxizi aminoacizi. În 2002, cercetătorii japonezi au identificat o enzimă prezentă în ceapă, care eliberează sulfoxizi când ceapă e tăiată.
Acesta e combinat cu aminoacizii din celulele cepei şi formează sulfoxizi aminoacizi. În 2002, cercetătorii japonezi au identificat o enzimă prezentă în ceapă, care eliberează sulfoxizi când ceapă e tăiată.
Reacţia ce rezultă produce acid sulfenic, care se transformă repede într-un gaz numit oxid de propanetial. Atunci când această substanţă atinge suprafaţa sensibilă a ochilor, cauzează înţepăturile care duc la lacrimi.
Sfatul nostru principal este să ţineţi cepele la frigider înainte de a le tăia. Răcirea lor încetineşte procesele chimice şi limitează reacţia lacrimală necontrolată.