More

    Este buna berea dupa sport?

    1

     

    Este bine sa consumi bere dupa ce faci sport? Hidrateaza sau nu berea? Iata ce cred specialistii.

    Un studiu recent al Centrului de Investigatii in Stiinta Miscarii Umane al Universitatii din Costa Rica contrazice studiile anterioare si afirma ca berea nu are proprietati de hidratare.

    Contribuie berea cu alcool la rehidratarea corpului uman? Acesta a fost punctul de plecare al investigatiei. S-a realizat un experiment cu 11 barbati obisnuiti sa faca sport si cu o conditie fizica buna, care sa le permita dezhidratarea medie pe timpului exercitiului sportiv, avand ca obiectiv pierderea a 2% din masa corporala.

    Odata ce s-a ajuns la acest obiectiv, participantii au primit portii proportionale de bere cu alcool, bere fara alcool si apa, pe durata mai multor zile.

    Analizand procesul de dezhidratare pentru fiecare bautura consumata, investigatorii au determinat ca berea cu alcool nu doar ca nu ajuta la recuperarea apei pierdute prin transpiratie, ci din contra a prejudiciat reflexele (timpul de reactie a crescut cu cateva zecimi de secunda) si echilibrul subiectului a scazut cu 36%.

    Ideal este ca, dupa sport, sa se consume apa, iar dupa aceea bere. Astfel se hidrateaza inainte corpul, iar proprietatile unice si benefice ale berii isi fac efectul asa cum trebuie.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE