More


  Ovidiu Silaghi a câștigat procesul cu ANI

  =

  Ovidiu-Silaghi-si-Adrian-St

  Președintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a câștigat procesul cu ANI și poate să candideze din nou pentru un mandat de deputat în Colegiul 2. Dincolo de speculațiile aruncate pe piață de Agenția de Integritate, Silaghi a anulat raportul ANI privind starea de incompatibilitate, în urma sentinței Inaltei Curți de Justiție și Casație din 15 aprilie a.c. Potrivit deciziei judecătorești definitive și irevocabile, Curtea Supremă “admite recursul declarat de reclamantul Silaghi Ovidiu Ioan împotriva sentinței nr. 1031 din 18 martie 2913 a Curții de Apel București- secția a 8, de contencios administrativ și fiscal”. Obiectul acestui proces a fost anularea actului administrativ intocmit de ANI privind starea de incompatibilitate a fostului deputat Ovidiu Silaghi, mai exact este vorba despre Raportul ANI nr. 50976/II/09.11.2012. Sentința Inaltei Curți a anulat decizia Curții de Apel București din data de 18 martie 2013, potrivit căreia ANI obținea o decizie favorabilă.

  În același timp, judecătorii de la Inalta Curte, prin sentința de ieri, au respins solicitarea lui Silaghi privind obligarea ANI la daune morale de 1 leu și de publicare a deciziei judecătorești pe site-ul instituției, cererea liderului PNL fiind considerată „prematur formulată”. Într-un comunicat oficial, Agenția Națională de Integritate produce confuzie în privința deciziei luate de judecătorii de la Inalta Curte de Justiție și Casație. „Decizia magistraților de la Curtea Supremă emisă în cazul Ovidiu Ioan Silaghi reprezintă o acțiune a reclamantului, formulată în paralel cu procedura prevăzută de Legea 176/2010, respectiv de Legea 115/1996 și prin care acesta solicita suspendarea executării raportului de evaluare, anularea raportului de evaluare și obligarea Agenției la plata unor despăgubiri la plata de despăgubiri simbolice”.

  Drept urmare, susține ANI, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut sentința pronunțată de Curtea de Apel București prin care s-a respins acțiunea formulată de Ovidiu Ioan Silaghi ca inadmisibilă. “Conform art.5 alin2 din Legea nr. 544/2004, nu pot fi atacate pe calea contenciosului administrativ actele administrative pentru modificarea sau desființarea cărora se prevede, prin lege organică, o altă procedură judiciară”, se spune în comunicatul ANI. Trebuie precizat faptul că prin aceste declarații, ANI crează o adevărată confuzie: nu se referă la obiectul acestui dosar, anume la anularea raportului Agenției privind starea de incompatibilitate a lui Silaghi, ci la solicitarea liderului PNL de a obliga ANI la despăguburi pentru daune morale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img