More

  Phenianul va efectua marţi manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime cu Sudul

  3

  Coreea de Nord a informat Coreea de Sud că va efectua marţi manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime controversate dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

  “Nordul ne-a informat că vor avea loc manevre cu muniţii de război la nordul (frontierei), în apropierea insulelor Yeonpyeong şi Baengnyeong”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

  “Armata noastră este pregătită”, a adăugat el, precizând că navele de pescuit sud-coreene aflate în zonă au primit ordin să se retragă.

  Coreea de Nord a efectuat manevre similare la 31 martie, când numeroase obuze au căzut în apele teritoriale ale Coreei de Sud.

  Sudul a răspuns şi cele două părţi au schimbat salve de artilerie, forţându-i pe locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong să se refugieze în adăposturi.

  Incidentul nu s-a soldat cu pagube umane sau materiale.

  Graniţa maritimă dintre cele două ţări a fost de mai multe ori scena unor confruntări sângeroase între cele două părţi. Ultimul incident a avut loc în 2010, când Phenianul a bombardat o insulă sud-coreeană în apropiere de zona frontierei, provocând moartea a patru persoane şi aducând peninsula la un pas de război.

  Numită “Linia de limită a Nordului”, frontiera a fost trasată de forţele Naţiunilor Unite şi Statelor Unite în 1953, la sfârşitul războiului coreean. Phenianul o contestă şi refuză să o recunoască.

  Baptisée “Ligne de limite du Nord”, la frontière a été tracée par les forces des Nations Unies et des Etats-Unis en 1953, à la fin de la guerre de Corée. Pyongyang la conteste et refuse de la reconnaître.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE