More  Ponta şi Dragnea au inspectat, cu barca, mai multe zone inundate din Teleorman

  - Advertisement -

  Untitled-1

  Premierul Victor Ponta a ajuns marţi în satul Beiu din judeţul Teleorman, unde, împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, s-a urcat într-o barcă pentru a vizita mai multe zone inundate.

  Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a cerut autorităţilor din Teleorman ca la operaţiunea de evaluare a pagubelor produse de inundaţii să nu fie trimişi funcţionari care nu vor să îşi “murdărească pantofii” sau nu au răbdare să discute cu localnicii. “Nu vreau să fie o acţiune în care ajung acolo tot felul de funcţionari care nici nu vor să intre în curte, ca să nu îşi murdărească pantofii de noroi, sau oameni care nu au răbdare să discute cu oamenii, să facă o evaluare serioasă”, a spus Dragnea, într-o şedinţă organizată la prefectura Teleorman. El a arătat că Guvernul va acorda materiale de construcţie pentru refacerea caselor inundate, iar necesarul exact de materiale trebuie prezentat Guvernului săptămâna viitoare.

  Localnicii din satul Beiu (Teleorman) i-au reclamat premierului Victor Ponta, venit să vadă pagubele produse de inundaţii, că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor. Ei au acuzat faptul că singurele informaţii primite legate de situaţia râurilor au fost cele prin intermediul presei.

  Localnicii au mai reclamat faptul că traficul de autovehicule grele a fost deviat de la Alexandria spre satul lor, iar trepidaţiile produse de maşini le-au stricat casele. “Ne-a terminat casele. Această şosea nu este omologată pentru trafic greu”, au afirmat aceştia, Dragnea răspunzându-le că nu este deviat traficul greu, ci că “este o restricţie de tonaj care, din păcate, nu este respectată”.

  Ponta i-a asigurat că în această săptămână îl va trimite pe “şeful de la Drumuri” pentru a rezolva problema. El a anunţat anterior că se va afla şi el în judeţul Teleorman pentru a stabili modul în care Guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii, arătând că nevoie de intervenţia Administraţiei Apele Române şi de sprijin financiar deoarece problemele sunt provocate de diguri care au cedat.

  Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa. Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts