More



    Program de lucru special pentru senatori şi deputaţi

    Senatorii vor lucra săptămâna viitoare două zile în plen, iar apoi vor mai avea şedinţă abia după alegerile europarlamentare, respectiv în 26 mai, conform deciziei Biroului permanent. Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a susţinut, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că senatorii nu intră în vacanţă pentru o lună de zile, ci “lucrează în teritoriu”, fiind o perioadă extrem de densă din punct de vedere politic. “Din cele trei tipuri de activităţi prevăzute în Regulament, vor desfăşura un singur tip de activitate, în teritoriu. Sigur, vor lucra, dar vor lucra în teritoriu”, a explicat Dumitrescu.

    Vicepreşedintele Senatului a mai spus că, prin vot, s-a mai decis ca din data de 26 mai până la sfârşitul sesiunii parlamentare, Senatul să lucreze trei zile pe săptămână în plen, pentru a se recupera restanţele legislative. Dumitrescu a menţionat că, în cazul în care aceste legi nu vor ajunge la votul plenului, se va prelungi termenul de adoptare tacită, de la 45 de zile, la 60 de zile.

    Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că sâmbătă începe oficial campania pentru PE şi că trebuie să găsească un mix de program al Camerei pentru această perioadă deoarece deputaţii trebuie să se implice în campanie, dar şi să legifereze. Zgonea a precizat că Biroul Permanent al Camerei a decis ca plenul să discute în această săptămână 200 de proiecte de lege care au rapoarte de respingere, fără vot final, şi a apreciat că deputaţii vor veni la şedinţe şi va fi asigurat cvorumul. În privinţa programului Camerei Deputaţilor pe perioada campaniei electorale, Zgonea a spus că va vedea care au fost programele de lucru ale deputaţilor în precedentele campanii din 2007 şi 2009 şi va discuta şi cu liderii de grup pentru a lua o decizie, dar că nu există vacanţă pentru deputaţi. “Nu există vacanţă. Aş vrea să nu folosiţi acest termen pentru că nu este corect. O să mă uit şi la programele pe care le-am avut şi în 2007 şi în 2009 şi o să am şi o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare pentru a lua o decizie. Vă reamintesc că este o campanie extrem de importantă pentru partide. Sunt două grupuri care se bat pe o diferinţă de câteva voturi, diferenţa aceea de câteva mandate înseamnă că ele pot să vină din România, înseamnă că ele pot să dea în negocieri preşedintele Comisiei Europene, deci este o bătălie extrem de dură şi România, ca stat membru, trebuie să se implice în această campanie, trebuie să facă o campanie modernă, toate grupurile politice parlamentare, iar deputaţii sunt membri de partid până la urmă”, a explicat Zgonea.

    El a mai explicat că un parlamentar nu are zi liberă şi are responsabilităţi şi obligaţii 7 zile din 7, arătând că dacă acesta nu este în Parlament nu înseamnă că chiuleşte

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE